Dalkurd hade ett turbulent 2018 då man åkte ur allsvenskan. Andreas Brännström, som tog laget till högsta serien, fick sparken i början av året och ersattes av Azrudin Valentic. Även "Valli" fick lämna i maj och Johan Sandahl tog därefter över säsongen ut, men kunde inte rädda kvar laget i allsvenskan. Nu kan UNT berätta att Dalkurd är nära att presentera en ny tränare och att denne blir Paul Olausson, närmast från Kongsvinger IL i Norge.

– Vi har en tränare som vi kommer att presentera inom kort, säger sportchefen Adil Kizil.

Är det Paul Olausson?

– Jag kommenterar inga namn, men han har varit här och vi har träffat honom, säger Kizil.

Så han är aktuell?

– Ja, han har varit här så då är han aktuell för jobbet.

Olausson kommer alltså närmast från en kortare sejour i Norge där han var assisterande tränare. Han har innan det bland annat varit assisterande tränare i Varberg samt huvudtränare för Karlstad BK.

På spelarfronten har Dalkurd den senaste tiden haft den indonesiske mittfältaren Sutanto Tan hos sig. Tan var förra säsongen lagkamrat med den tidigare Dalkurdspelaren Brwa Nouri som rekommenderade Tan till klubben.

– Det är en kille som stämde överens med det vi fick höra om honom. Han har inte gjort bort sig, men det är alltid svårt att bedöma provspel då det oftast är en mycket slow start. Han har gjort det fullt godkänt och jag ska sätta mig ner och utvärdera honom, säger Kizil.

Dalkurd har hittills "bara" värvat Uppsalasonen Dillan Ismail till laget, men inom kort kommer fler namn att följa.

– Det gick lite segt i början, men nu börjar det hända saker och ting. Det är mycket positivt där och jag hoppas kunna presentera tränaren och lite namn. Jag hade gärna haft det klart tidigare, men det är bättre att det blir rätt.

Dalkurd har för tillfället tolv spelare under kontrakt, av dessa ryktas dock både Simon Strand och Henrik Löfkvist ha intressenter från annan ort.

– Vi har inte fått något konkret så det är svårt för mig att svara på det. Det ryktas alltid, vi får fram väldigt många bra spelare i Dalkurd och det är också många som lämnat för att spela högre upp. Vi är vana vid det, säger Adil Kizil.

Dalkurd spelar årets första träningsmatch den 26 januari då man gästar Västerås.