Han har inte glömt dramatiken

En av Storvretas mest dramatiska slutspelsserier spelades mot Mullsjö för fyra år sedan. Då var forwarden Jimmie Pettersson på motståndarsidan. "Det var hur kul som helst", minns han.

2 april 2018 15:05

Det höll på att bli en riktig knall direkt i kvartsfinalspelet under våren 2014. Uppstickarna Mullsjö hade 3–1 i matcher mot storfavoriten Storvreta. Men Uppsalalaget kom tillbaka och ordnade en sjunde och avgörande match. Den avgjordes först efter spel i sudden death då Fredrik Holtz, en annan tidigare Mullsjöspelare som senare i karriären flyttade till Storvreta, avgjorde. Pettersson, då i västgötalaget, gjorde fem mål i serien och minns matcherna väl.

– Det var vårt första slutspel och ingen trodde på oss, vi hade allt att vinna. Sedan fick vi lite luft under vingarna, säger han.

Även om Storvreta drog det längsta strået visade Mullsjö att de kunde hota på allvar. Och därefter har de allt mer nämnts med respekt.

Hur tror du Mullsjö resonerar nu tror du?

– De har ju gått ut ganska hårt med att de är guldfavoriter. Att de slog oss i slutet av serien har givit dem förhoppningar om att de kan slå oss, men då hade vi vunnit elva raka matcher och hade inget att spela för, den går inte att räkna. De kommer ju att ge allt, de ser det som en möjlighet att gå till final. Men vi har några spelare som varit här förut och det handlar om att vi ska komma upp i nivå. Vi gjorde bara vad som krävdes för att ta oss till semifinal.

Trycket i Nyhemshallen är vida känt som en av landets bästa, kanske det bästa. Pettersson hoppas att Storvreta ska få lika bra stöd i IFU Arena på sina hemmamatcher. Publiken har nåt att se fram emot tror han.

– Det är två topplag som möts och det kommer att bli rolig innebandy att titta på.

Kan det gå till sju matcher igen?

– Nej, det tror jag inte. Vi är för starka när det väl gäller. Vi har ett bättre lag och jag tror inte att de kan stå emot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund

Ämnen du kan följa