Han ersätter Liam Rush

En långtidsskadad Liam Rush och spelmässigt negativ trend. Nu agerar Uppsala Basket – och värvar den amerikanske powerforwarden Dwight Burke, 28.

24 januari 2015 15:38

Dwight Burke landar i Sverige på tisdag morgon och debuten sker hemma mot Norrköping i Fyrishov nästa fredag. Till en början handlar det om en veckas try out, men planen är att den 204 centimeter långe ameriknanen ska bli den pusselbit Uppsala Basket just nu saknar i knäskadade Liam Rushs frånvaro.

– Han har ganska bra stats från Chile, och det är genom Kellys kontakter vi har fått tag på honom, men vi vill gärna se honom med egna ögon först, säger klubbdirektören Gunnar Preuss.

Beslutet om att värva en ersättare till Liam Rush togs under ett extra styrelsemöte under torsdagen.

– Hela styrelsen var enig om att vi måste satsa, att vi måste gör det som vi kan inom våra ramar. Dwight är en rörlig fyra som vi behöver. Vi har Odin Lindell, vi har Brice Massamba, men vi behöver verkligen den här spelartypen, säger Gunnar Preuss.

28-årige Burke kommer närmast från spel i Chile med Ancud, vars säsong tog slut i början av januari. Med 22 poäng och 12 returer i snitt var han en dominant i den chilenska ligan, som visserligen inte håller den allra högsta klassen. Efter spel på college med Marquette university (2005–2009) har han även hunnit representera lag som Lions de Geneve (Schweiz), Spisska Nov Ves (Slovakien) och BC Siauliai (Litauen).

Dwight Burke landar i Sverige på tisdag morgon och debuten sker hemma mot Norrköping i Fyrishov nästa fredag. I publikrekordförsöksmatchen med fri entré.

– Det finns sämre matcher att debutera i …, säger Gunnar Preuss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!