Ståhl har tidigare under karriären främst spelat ytter. Nu handplockas han till Sirius för en ny roll som en form av anfallare.

– Det är en offensiv position rätt centralt. Jag kommer att få jobba mycket inne i banan och det kan gynna mig på grund av min snabbhet. Det ska bli väldigt intressant. De vill ha mig i djupled och gillar mina fysiska egenskaper, jag är snabb och ändå stark samtidigt är jag ingen träfot direkt, säger Ståhl.

Har du spelat i en sådan roll tidigare?

– Nej, det blir första gången. Mirza och Henrik får visa vad de har tänkt sig och sedan är det bara att hoppa på det själv. Det är speciellt när de ser något som man själv inte har sett eller tänkt på. Det ska bli riktigt kul.

Ståhl är fostrad hos Elfsborg, men tog sedan steget till Norrby. 2017 slog han igenom på allvar i superettan vilket resulterade i ett kontrakt med turkiska Kardemir Karabükspor. Där blev det dock bara ett halvår innan Ståhl i somras återvände till Sverige för spel i Dalkurd.

– Det har varit väldigt lärorikt. När jag kom hem från Turkiet så var det bara snabbt in i svensk fotboll igen. Nu har jag känt på allsvenskan och vet att jag håller där så det är bara att köra på.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2021 och Ståhl anslöt till Sirius redan under måndagsmorgonen för att köra i gång med sina nya lagkamrater.

– Det ska bli skönt att komma i gång igen i en klubb där både tränaren och sportchefen tror på en. Det känns jättebra, säger Ståhl.

Sirius sportchef Ola Andersson har tidigare sagt att man tittat mer på profil än namn i anfallsjakten. Nu har man hittat sin profil i Adam Ståhl.

– Vi ser honom som en tydligare anfallare än där han spelat tidigare. Med hans egenskaper ser vi honom som en central anfallare och den utmaningen tror jag inspirerade honom att välja oss, säger Andersson.

Tanken är att Sirius ska anfalla med mer fart än tidigare säsonger.

– Då blir hans egenskaper sådana som vi söker. Han är i en bra ålder, har stor arbetsmoral, är snabb i djupled och har dessutom ett fint tillslag. Vi tänker oss centralt, vilket vi kommer att testa, men det finns tre platser där framme han kan spela på.

Är det inte en liten chansning i en viktig position?

– Alla spelare är en chansning. Vi vet inte till hundra procent så klart, men vi är inte oroliga att han inte ska lyckas hos oss. Han kanske inte kommer att spela centralt i varje match, men vi vill ha djupledshot framåt och då är Adam perfekt.

I och med Ståhl har Sirius 24 spelare under kontrakt inför 2019.

– Som läget är nu är vi klara numerärt, säger Ola Andersson.

Provspelare John Junior kommer, som UNT tidigare berättat, att träna med Sirius även den här veckan och förmodligen spela i matchen mot Örebro på fredag. Sirius har även Karvan Ahmadi, vars kontrakt har gått ut, och Daniel Baban i träning.