"Han blev visst lite för obekväm"

Olof Unogård fick under veckan beskedet att han får lämna Sirius efter blott en säsong. Även om det fanns möjlighet för båda parter att bryta kontraktet, så kan man säga att Unogård fick sparken kort och gott. Han fick inte vara kvar mot sin vilja.

30 oktober 2015 08:08

Förklaringen är att Unogård blev obekväm för Siriusledningen. Tränaren stod upp för sitt lag och ville ha bättre förutsättningar för sina spelare. Det blev också Unogårds fall.

Fascinerande med hela den här historien är att alla spelare jag pratat med, även de som har varit bänkade under säsongen, har ställt sig bakom Unogård. En tydlig signal till Siriusledningen om att de tog fel beslut. För det är precis det jag tycker att Sirius har gjort, i alla fall på ett sätt.

Unogård brann för jobbet som tränare i Sirius. Det är i alla fall min uppfattning efter att ha följt honom hela säsongen. Att laget står upp bakom honom är ett ytterligare bevis för det. Att hitta någon som brinner lika mycket för uppgiften tror jag blir svårt och i och med det här beslutet står Sirius återigen på ruta ett, precis som inför de två senaste säsongerna egentligen. Nuläget är dessutom värre då hela ledningen som byggt upp det som är Sirius dam med Mats Wolgers i spetsen också är borta. Det var Wolgers som tillsatte Unogård för att föra arvet vidare. Nu kan man konstatera att den här eran är över.

För Sirius som förening passade dock inte Unogård in. Han var för frispråkig och personer har berättat om samarbetssvårigheter med övriga lag i föreningen. Sirius fungerade inte som en enhet utan blev splittrat i olika sektioner, något som så klart inte gynnar föreningen i stort. ”Han blev visst lite obekväm”, som ”Sickan” en gång sade till Wall Enberg i Jönssonligan.

Frågan är nu hur Sirius väljer att gå vidare? Som jag skrev tidigare så känns ”Danmarkseran” definitivt över nu och jag tror att Sirius går emot en mer hemsnickrad variant där klubbledningen har större inflytande över laget. Av det jag har hört så blir det ett tätare samarbete med NiU och gymnasiet. Det är också därför som Olle Andersson är tf sportchef och därför det mesta talar för att det blir en ny tränare från ”familjen” som tar över, förmodligen Malin Ericsson.

Det blir intressant att följa fortsättningen på det här och vart det kan leda. Allsvenskan känns dock långt borta för damlaget just nu utan man får koncentrera sig på att, återigen, försöka lägga ett nytt fundament. Och vad gäller Olof Unogård så är jag säker på att han kommer att lyckas bra i någon annan förening, helst en som inte har något herrlag också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels