Ogbu var Sirius näst bäste målskytt i år med sina sex mål innan han bröt fotleden i matchen mot Häcken. Ogbu har kört rehabilitering sedan dess och är snart tillbaka på planen igen. Frågan är om det blir i Siriuströjan eller någon annanstans. Enligt Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf så är klubbens

– Är det någonting som är högsta prio så är det Moses. Får man välja en spelare som ska spela i Sirius så är det viktigaste för oss att få klart med Moses, både för att han är bra fotbollsspelare och en otroligt kille att ha i gruppen, sade Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf tidigare i veckan.

Har ni goda förhoppningar om att han kommer att stanna?

– Vi har goda förhoppningar om att han kommer att förlänga, han vet själv att han har en viktig roll här speciellt som han har en skadeperiod. Jag ska inte gå händelserna i förväg, men om jag önskar en som ska förlänga just nu, eller oavsett förlänga eller spelare utifrån, så är det Moses.

Ogbu fanns med under Sirius sista träning innan semestern och körde rehab inne i Diöshallen. Han var dock fåordig om sin egen framtid i den blåsvarta tröjan, dit han kom inför säsongen 2010 och som han varit trogen förutom ett halvår i Jönköping 2016.

– Jag vet inte, vi får se vad som händer, säger Ogbu.

Kommer du att finnas med när laget kör igång i december igen?

– Ja, jag tror det.

Är ni i en förhandling nu?

– Ja, vi får se, jag vill inte prata så mycket om det egentligen..

Övriga spelare med utgående kontrakt i Sirius är Ian Sirelius, Kim Skoglund och Alexander Nilsson. Den sistnämnde, som tidigare har kopplats ihop med Brommapojkarna, har ett kontraktsförslag från Sirius som han för tillfället tar ställning till.

– Mitt avtal med Sirius går ut sista december och jag har ett kontraktsförslag härifrån. Det är väl där vi står i dag, säger Nilsson.

När tar du ställning till det?

– Det är väl ingen tidsgräns sådär, det är väl det jag kan säga nu.

Har du några andra anbud?

– Inga kommentarer, säger Nilsson.