Hagundas SSL-öde ska avgöras

Markus Åkerfeldt drömmer om att skicka moderklubben Hagunda till SSL. Nu är han bara en match från att göra just det. På tisdagskvällen spelas den avgörande kvalmatchen mot Warberg. "Vi går stenhårt för det här", säger backen.

22 april 2019 16:59

Senast lagen möttes hade Hagunda matchboll hemma i IFU Arena framför en rekordstor publik. Det blev en högdramatisk drabbning som slutade med att gästerna tvingade fram en femte och direkt avgörande match. Under tisdagen spelas den. Vinnaren spelar i SSL nästa säsong.

– Det ska bli riktigt kul att spela den här matchen. Det är det här man spelar innebandy för, säger Markus Åkerfeldt.

Hagunda hade problem i special teams i den senaste kvalmatchen. Tre insläppta mål i boxplay och som lök på laxen var man alldeles för uddlösa i powerplay. Det har man jobbat med under påskhelgen.

– Vi kommer att spela ett stabilt försvarsspel och straffa dem genom våra kontringar. Jag tycker de visar att de har mycket respekt för oss. Vi behöver bara spela vårt spel och göra det vi ska så tror jag att det kommer gå vägen, säger 23-åringen.

Markus Åkerfeldt är en av tre spelare i den nuvarande truppen som har Hagunda som moderklubb. Att få ta upp klubben, som han började spela i som femåring, till svensk innebandys finrum vore så klart speciellt.

– Jag har otroligt mycket hjärta i den här föreningen och det vore lite av en dröm att spela med Hagunda i SSL. Jag hoppas verkligen på att få vara med och spela upp dem dit, det är något man alltid har drömt om.

Åkerfeldt sitter på en del SSL-rutin efter sina två säsonger i Sirius.

– Det är mycket bättre lag och tuffare matcher där. Det kommer krävas väldigt mycket om vi tar steget upp. Att vi ökar träningsmängden och hela den biten. Det är alla med på och alla är redo. Vi går stenhårt för det här.

Matchdags

Warberg–Hagunda

19.00, Sparbanken Wictory Center

UNT Tippar: 5–7

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark