Nytt VM-guld – trots stukad tå

Lina Sjöberg försvarade sitt VM-guld i DMT i en jämn final. En stukad tå stoppade inte Uppsalagymnasten som firar med adventsfika.

Lina Sjöberg tog VM-guld för andra året i rad.

Lina Sjöberg tog VM-guld för andra året i rad.

Foto: Svenska Gymnastikförbundet

Gymnastik2019-12-01 10:17

För andra året i rad tog Lina Sjöberg VM-guld i DMT (double-mini trampolin).
Tidigt på söndagsmorgonen, svensk tid, avgjordes finalen i Japan och det blev en jämn tävling.

– Det var verkligen ett tufft startfält i år med flera riktigt bra tjejer. Min start blev inte så jättebra då jag inte fick tillräckligt drag in i luften och det kändes som jag skulle landa på magen men jag lyckades få fötterna i golvet, säger Lina Sjöberg.

På första kombinationen landade Lina utanför röda rutan, vilket ger poängavdrag, och fick 34.300 i poäng.
Efter andra kombinationen vann hon på poängen 69.000 före tvåan Dibb Bronwyn (68.800 poäng) och trean Bonartseva Aleksandra (68.200).

– Det var flera andra som fick sämre poäng än jag trodde i första kombinationen så det var bara att ge allt i andra, säger Lina Sjöberg.

Under mästerskapet har Lina dragits med en stukad tå som påverkat hennes förberedelser. 
Den kändes bättre under lördagens förträning men gjorde att hon ändrade i finalkombinationen.

– Jag har inte kunnat träna som jag velat och fick gå ned i svårighetsnivå. Det gjorde att jag inte hade så mycket marginal men jag lyckades komma över det. Att vinna för andra året i rad är superkul och jag är nästan gladare för det här eftersom det är svårt att försvara ett guld, säger Lina Sjöberg.

Hur firar ni det här?

– Vi har bankett för alla tävlande ikväll men innan dess ska vi ha lite adventsfika. Min förbundskapten har med sig glögg och pepparkakor så det blir perfekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!