Det var i april som Nadia Edström tog över ordförandeposten i Uppsalaflickorna, efter Anders Bergqvist som varit ordförande i tolv år. Det var inte helt självklart - men hon ser fram emot utmaningen.
– Jag tvekade ganska länge. Men just nu var jag nog det enda alternativet. Jag är inte jättevarm i kläderna, men har suttit med i styrelsen några år och är väldigt inarbetad med föreningen, säger Nadia Edström.
Men till slut fick hjärtat för klubben och sporten tala.
– Jag brinner väldigt mycket för Uppsalaflickorna, och känner väldigt mycket människor inom föreningen. Jag är inte lika bra som Anders var på att driva hallfrågor eller andra frågor mot kommunen. Jag är nog mer en "på golvetperson", och ska nog delegera ut det som jag inte är lika bra på. Jag kommer att ge det ett försök och göra det bästa jag kan, säger Nadia Edström.
Nadia Edström har en bred och lång erfarenhet bakom sig inom Uppsalaflickorna.
– Jag har funnits med inom olika discipliner. Från barnjympa i fyra-årsåldern, till artistisk gymnastik och truppgymnastik. Jag var med i en av de första trupperna som startade i början på 1980-talet. Men jag fick lite skador och gick över till att vara tränare i 17-årsåldern. Det är som ledare som jag har lagt mitt krut, och främst varit trupptränare. Truppgymnastiken har varit mitt kall, säger Nadia Edström.
Vad tror du att din bästa egenskap som ordförande är?
– Jag tror att det är att jag har bra inlevelseförmåga, och kan sätta mig in och förstå hur andra har det. Då är det lättare att hjälpa till när saker knakar. Jag känner att jag är bra på att lyssna, och har en positivitet. Det är min starka sida, säger Nadia Edström.
Klubben är en av Uppsalas störst föreningar med cirka 4 000 medlemmar.
– Jag vill vara med och göra en fantastisk verksamhet för barn och ungdomar och bidra till att hålla den nivå vi har. De flesta är barn och ungdomar i en jättebra verksamhet. Vi har också en hög nivå på elitsidan med ett JVM-guld i cheerleading. Vi har också en hög nivå på rytmisk gymnastik och på truppsidan har vi tre i landslaget. Generellt är det viktigt att behålla den positiva känslan vi har, så det inte blir något gnäll och gnöl, och verkligen försöka lyfta det positiva, säger Nadia Edström.
Operativt styrs klubben av en verksamhetschef som har en ständig dialog med Nadia och styrelsen om verksamheten, men klubben har också ett kansli med anställd personal.
När det gäller ekonomin sett så ligger Uppsalaflickorna som förening stabilt. Klubben är välmående.
– Vi har en bra ekonomi. Vi gjore dock ett litet underskott senaste verksamhetsåret, men det handlade främst om kommunens ändrade bidragsregler. Men det ska kunnas tas igen, och det är något som vi känt till hela tiden, säger Nadia Edström.
Men med så många medlemmar, där de flesta är aktiva, är också klubben trångbodd. Det är en utmaning som klubben har.
– Vi har alldeles för lite plats. Vi har elitdelen i Fyrishov, men det är alldeles för trångt för hela föreningen. Det är den absolut största utmaningen. Helst skulle vi önska att bygga en egen hall. Det är ett långsiktigt projekt som vi har, men vi har inte kommit jättelångt i det, säger Nadia Edström.
Inom Uppsalaflickorna finns det över 400 ledare verksamma. Men ideellt arbete är också något som blir allt tuffare att hinna med.
– Man ser en väldigt stor förändring inom idrotten i stort. För oss är det mycket svårare att hitta tränare. Det är en jätteutmaning. Skulle vi hitta fler tränare och ledare så skulle vi kunna ha hur stor verksamhet som helst. Men det är ett annat klimat i dag, där det inte är samma som förra då man i princip bodde i gympasalen, säger Nadia Edström.
Vad tycker du är det bästa med gymnastik?
– Man älskar ju sporten, och då njuter man av det. Men det är en otroligt vacker sport. Jag älskar att titta på gymnasik, säger Nadia Edström.