I lördags kördes sista deltävlingen av Östra Open i Vendel. Östra Open är en endurotävling som går över sju deltävlingar där de olika deltävlingarna går på olika banor runt om i Mälardalen.

Göta MS hade som en av distriktets största enduroklubbar flera förare med till start. Deltävlingen blev en riktig vintertävling då det fallit mycket snö i Vendel dagarna innan, vilket gjorde banan svåråkt.

I Juniorklassen kunde Götas Alexander Gunnerheim ta sin 6:e vinst och var nästan 2 min före tvåan. Gunnerheim var redan klar som totalsegrare före Lucas Vågberg, även han tävlandes för Göta MS, som inte ställde upp i Vendel.

Artikelbild

| Götatrio. Rasmus Görl, Jakob Thos och Hampus Görl stod alla för prima insatser i Östra Open. För Hampus och Jakob blev det pallplatser.

I den minsta ungdomsklassen Ungdom E0 (85 cc motorcyklar) ställde Göta MS upp med Rasmus Görl och Walentin Wister. Rasmus var redan klar fyra i den totala sammanräkningen men körde ändå inspirerat och körde den lilla motorcykeln säkert och snabbt in på en 7:e plats. Walentin körde in på en 9:e plats.

I Ungdom E1, där förarna kör 125cc motorcyklar, hade Göta med fyra förare. Hampus Görl, som varit otroligt snabb i hela serien, var klar som klassegrare redan innan tävlingen. Detta stoppade honom dock inte från att ta en ny seger.

Klubbkompisen Jakob Thor var innan deltävlingen på en delad tredjeplats och det stod mellan Jakob en annan förare om vem som skulle få gå upp på prispallen i den totala sammanräkningen. Jakob körde fort på den snöiga banan och kunde köra in efter Hampus på en 2:a plats och blev därmed även klar som 3:a i klassen.

Dominik Wister och Neoh Andersson slutade på en 8:e respektive 9:e plats, efter att de båda haft lite problem i den djupa snön.