Guldläge för Uppsalaklubben

I helgen går ungdoms-SM i friidrott av stapeln i IFU Arena och bland UIF:s 17 deltagare finns flera medaljhopp.

3 mars 2017 05:00

Det är bråda dagar för Upsala Studenters IF som ställs inför utmaningar både på, innanför och utanför löparbanan. Arrangemanget är det fjärde i Uppsalas friidrottsarena – men det är på en helt ny nivå, säger Richard Andersson, media- och marknadsansvarig i UIF.

– Det är mer strikt än tävlingarna vi haft tidigare eftersom det är SM. Mycket små detaljer måste fixas för första gången i IFU så vi har jobbat dag och natt senaste dagarna, berättar Andersson.

Ungdomarna som tävlar är 15 och 16 år gamla. Totalt blir det runt 850 starter och närmare 500 ungdomar som deltar i tävlingarna under lördagen och söndagen.

För UIF:s del finns hopp om att plocka hem fyra fem medaljer. Klubbens 16-årige löparlöfte Albert Nygren har stor chans ta ett av de 45 gulden som ska delas ut.

– Albert är storfavorit på 400 meter. Sedan hoppas vi Oliver Ericsson kan knipa guldet i höjdhoppet, han är rankad tvåa inför. Och i kulstötningen har Victor Wisén goda möjligheter att nå ett guld, säger Richard Andersson.

Som UNT skrivit tidigare kommer ungdoms-SM för första gången sändas online.

– Fantastiskt kul att mormor och morfar nere i Höllviken kan följa sitt barnbarn hemifrån, säger Andersson.

Sändningen på friidrottskanalen.se startar 10.00 lördagen den 4 mars och 09.00 söndagen den 5 mars. En hel dags sändning kostar 49 kronor och två dagar 69 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Nilsson