Guld och brons i stafett–SM

Det blev både guld och brons till Uppsala när triathlon-festen avslutades på söndagen med SM-stafett.

11 juni 2015 09:40

Snacka om sportslig succé när Uppsala Triathlon avslutades med två Uppsalalag på pallen i stafett-SM. Vann gjorde, lite som väntat, storfavoriten IF Mantra Sport som därmed försvarade sitt SM-guld från i fjol.– Jag hade bara testat på lite motionstriathlon innan, så det här var riktigt trevligt med ett guld, säger Jenny Malmberg som inledde på första sträckan i sitt första mästerskap någonsin.– Jag tror det var bra för mig att börja, jag kunde sätta mitt eget tempo och det kändes riktigt bra. Sedan kändes det väldigt tryggt att vi hade Oskar (Djärv) på sista rundan, han gjorde det extremt bra.

Mindre väntat var det att IK Fyris, som ställde upp i stafetten för första gången, tog hem bronset efter en makalös upphämtning.– Jag visste att vi var starka, men det kändes ändå lite oväntat – men väldigt kul så klart, säger Christoffer Bernestrå som fick avsluta på  den sista sträckan inför hemmapubliken.– Det var en härlig känsla att höra alla hejarop från publiken.

Tävlingsledaren Oscar Ek var även han nöjd när Uppsala Triathlon skulle summeras. Inte bara för de sportsliga framgångarna, utan även för arrangemanget i stort som blev lyckats.– Visst finns det alltid små detaljer som man gärna hade gjort bättre, men i stort är jag väldigt nöjd med helgen, säger Oscar Ek.

Blir det någon fortsättning för Uppsala Triathlon?

– Kontraktet mellan förbundet och Uppsala Kommun är skrivet på tre år, så visst blir det blir tävlingar även nästa år. Sedan får vi se i vilken form, det avgör förbundet senare under året, avslutar Ek.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Jansson Klarin