Graff briljant i ösregnet

Det fortsätter att gå bra för Alexander Graff i V8 Thundercars. Efter den tredje tävlingen ligger han fortsatt i topp i SM-totalen, efter att ha vunnit båda söndagens heat i regniga Falkenberg. "Det är toppen", säger vinnaren.

8 juli 1916 11:57

Det fortsätter att gå bra för Uppsalaföraren Alexander Graff. I lördags fixade han ett utmärkt utgångsläge redan i kval då han tog sig in på snabbaste tiden, med 14 hundradelars marginal, vilket gav pole position inför söndagens första heat. Och i ett regnigt Falkenberg kunde han ta till vara på möjligheterna och vann det första heatet, trots en knepig start där han halkade ner direkt till en sjätteplats.

– Jag körde upp mig, förbi en efter en, fram till ledning med nio varv kvar och höll det, säger Alexander Graff.

Och i det andra heatet blev det i stort sett en repris på det första, med undantaget att han höll sig i toppskicket från start.

– Det började regna mitt under loppet och man såg ingenting, men vid ett tillfälle kände jag att jag skulle ta platsen. Då körde jag om han på yttern i regnet, vilket inte är det vanligaste och som jag har fått mycket beröm för, för det var en tuff omkörning. Det känns helt fantastiskt bra!

I och med framgångarna i Västkustloppet i V8 Thundercarsserien drygar han ut sin ledning i SM-totalen.

– Dubbla segrar och utökad ledning i totalen. Det är toppen!

Detta trots att han startade med en ny bil i tävlingen, en Chevrolet Camaro generation 6.

– Bilen är obesegrad vilket känns helt fantastiskt och lite ballt faktiskt. Men samtidigt har en ganska stor fana att bära vidare på, säger Alexander Graff.

– Den har funkat klanderfritt hela helgen. Inga bekymmer, den har blivit helt rätt inställd och kändes helt fantastisk. Åkte jag på sladd eller körde understyrt kunde jag kontrollera det. Det var harmoni mellan mig och bilen, vi var lite oslagbara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!