Götaförare vann supermoto på Lundafältet

MOTORSPORT. Det blev mycket uppländskt i täten när SM-serien i supermoto inleddes på Lundafältet under söndagen. Götas Fredrik Eriksson vann och hemmasonen Ken Svanberg från Östhammar kom trea.

9 juni 2013 20:47

– Jag är nöjd, jag siktar på att ta hem SM i år, säger Fredrik Eriksson efter triumfen.

Inför cirka 300 åskådare arrangerade Östhammars MK årets första SM, och de lokala supermoto-förarna höll sig väl framme. Fredrik Eriksson vann totalt, efter en andraplats i första heatet och en seger i det avslutande. Eriksson ledde även det första heatet, men ett fall gjorde att regerande svenske mästaren Henrik Karlsson från Örebro kunde passera och vinna.
– Det var tuffa heat, Henke och jag körde om varandra fyra gånger och i andra var även Ken med i fighten, säger Fredrik Eriksson.
Eriksson, som även kör EM-serien där han ligger nia, har tidigare varit SM-tvåa tre gånger och hoppas kunna stå överst på pallen när serien avslutas i höst.
– Målet är att ta hem guldet, det börjar bli dags nu tycker jag.

Hemmaföraren Ken Svanberg kom trea i första heatet bakom nämnda duo, men kunde med lite flyt ha vunnit det avslutande racet.
– Det blev en vurpa med en varvad förare, där vi alla tre var inblandade som avgjorde. Jag var nära att undvika smällen, och hade jag lyckats smita förbi så hade jag vunnit. Men jag får vara nöjd ändå med tävlingen, jag siktade på att vara topp tre, säger Ken Svanberg som slutade tvåa i det andra heatet.

Att tävlingen kördes på hemmabana var ingen fördel för Ken Svanberg, då han inte hunnit träna någonting på banan innan tävlingen. Ken Svanberg har tidigare två SM-brons på meritlistan och kapaciteten för att vinna finns – men om han kommer kunna genomföra årets SM-serie är oklart.
– Det kostar en del att hålla på med det här om man vill vara med i toppen, och jag kommer utvärdera efter nästa helg i Karlskoga om jag ska köra hela serien, säger han.

 

Resultat SM supermoto, Lundafältet 9 juni:

Heat 1:
1) Henrik Karlsson Örebro, 2) Fredrik Eriksson Göta, 3) Ken Svanberg Östhammar.

Heat 2:
1) Fredrik Eriksson, 2) Ken Svanberg, 3) Henrik Karlsson.

Totalt:
1) Fredrik Eriksson, 2) Henrik Karlsson, 3) Ken Svanberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom