Ogbu kom tillbaka till Sirius efter en misslyckad sejour i Jönköpings Södra. Återkomsten till Uppsala blev en succé för nigerianen som stod för 6 mål på 15 matcher under fjolårets allsvenska säsong. I en match mot Häcken i juli tog säsongen däremot slut för Ogbus del. Motståndarlagets Nasiru Mohammed gick in våldsamt mot Siriusanfallaren vilket resulterade i en fraktur på fotleden. Sju månader efter skadan är Ogbu åter uttagen i matchtruppen när Sirius möter Varberg i Svenska cupen.

– Kroppen känns bra – det har blivit bättre och bättre så det är på väg åt rätt håll. Det har varit tufft mentalt att vara borta så länge men nu är jag otroligt glad över att vara tillbaka i truppen, säger Moses Ogbu.

Den nyblivne 27-åringen är däremot inte redo för 90 minuter.

Artikelbild

| Fullt ös. På fredagens träning körde Moses Ogbu för fullt.

– Jag vet att det kommer att gå långsamt. Man tappar mycket muskler och känslan – förhoppningsvis kan jag snabbt hitta tillbaka till mitt eget spel. Vi får testa på matchen och se hur det går. Kanske kan jag få några minuter för att få känna på matchmiljön.

Den 1 april vankas det allsvensk premiär för Sirius del. Då står Hammarby för motståndet.

– Målet är att bli helt frisk till den första matchen. Jag har tagit hjälp av en dietist för att få bättre förutsättningar. Jag tror att allt kommer att bli bra innan den dess.

Laget reste ner till västra Sverige under lördagen. Mötet kommer att spelas på Övrevi som ligger en bit utanför Varberg.

– Vi går dit och kör vårat spel. Då hoppas jag att vi kan vinna, säger Ogbu.

Saknas i Sirius trupp gör Karl Larsson som har problem med baksidan av låret. Han tränade dock under fredagen så det lär inte vara någon större fara med honom. Johan Eiswold är heller inte redo för spel. Tim Björkström och Shkodran Maholli var sjuka senast mot Öster och bara en av dem kommer till spel. Björkström är redo medan Maholli får stå över ännu en match.