Gaines inför måstematchen: ”Har bra förutsättningar”

Sällan har Kevin Gaines hörts och setts så upprörd som efter torsdagens semifinalförlust. Inför söndagens måstematch än tongångarna andra.

23 april 2017 05:00

Domartrion Sauilius Racys, Rickard Eriksson och Åsa Jernmo var i fokus efter torsdagens semifinal i Luleå och Kevin Gaines förde diskussioner med matchkommissarien Oscar Lefwerth i Luleå Energi Arenas katakomber efter matchen och skakade på huvudet om vartannat.

Spelmässigt var han dock nöjd med sitt lag – och han tror på sitt manskap.

– Det fanns väldigt mycket positiva saker att ta med oss från vårt eget spel och det var första gången i den här serien som vi kom upp i en jämn nivå, säger Kevin Gaines.

Att vända 0–3 mot ett lag som BC Luleå är på många sätt ett omöjligt uppdrag, men Uppsalacoachen antar utmaningen.

– Vi har redan åstadkommit en hel del historiska saker med det här laget de två senaste åren, så varför inte bara fortsätta? Vi har dessutom inget val. Det är det eller åka hem, säger Kevin Gaines.

– Om vi kan få den här typen av prestation som vi hade i torsdags till hemmamatchen på söndag ser det väldigt positivt ut inför söndagsmatchen, säger Uppsalacoachen och lyfter fram en trio i sitt lag.

– Om Jonathan Person fortsätter att spela som han har gjort, om Carl Engström fortsätter att slita och slita och Axel Nordström … Ja, han vet vi steppar upp i stora matcher. Vi har bra förutsättningar.

På plussidan: Oluoma Nnamaka, 38, är tillbaka i Uppsalas trupp efter att ha missat de två senaste semifinalerna (tisdag och torsdag) på grund av feber.

– Det är en till stor kropp och med tanke på att Luleå har bra storlek i sitt lag och med tanke på att vi hade många killar som hamnade i foulproblem senast kommer det att betyda mycket, säger Kevin Gaines.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård