Fyrisfjädern söker ny huvudtränare

Fyrisfjäderns danske tränare Rune Svenningsen kommer att flytta hem till Danmark – och nu annonserar klubben efter en ersättare.

12 april 2019 10:00

Det var i juli förra året som Fyrisfjädern meddelade att Svenningsen skulle ta över huvudtränaransvaret efter Peter Kapetz.

Men det blev det kort sejour i Uppsala för dansken.

– Vi ville väldigt gärna ha Rune kvar, men han flyttar hem av personliga skäl, säger Erik Jonzon, ordförande i Fyrisfjädern.

Det var förstås besvikelse i Fyrisfjädern när man missade SM-finalen för första gången på 19 år. Förlusten mot Påvelund var dock solklar – och nu jobbar Fyrisfjädern för att återta badmintontronen.

Närmast på agendan står en ersättare till Rune Svenningsen.

På klubbens hemsida kan man läsa bland annat följande: Föreställ dig att en badmintonspelare från Uppsala tar medalj i de olympiska spelen 2028. Är du tränaren som kommer att få det att hända?

– Det är en utmaning för oss att hitta rätt tränare. Det är inte som i hockey eller fotboll. Just nu har vi ingen kandidat, säger Jonzon.

Fyrisfjädern söker en tränare som "vågar skapa förändring. Som vågar testa nya metoder och tekniker."

Henri Hurskainen har fungerat som spelande lagledare (eller ska si säga coach?) för a-laget, men att kombinera detta med att vara huvudtränare fungerar inte enligt Jonzon.

– Vi har fortsatt förtroende för Henri som coach för a-laget.

Fyrisfjäderns finalmiss har givit snarare blodad tand än uppgivenhet. Nu ska man ta sig tillbaka där man hör hemma.

– Vi har en god utvecklingskurva, säger Erik Jonzon.

Så Fyrisfjädern ska spela SM-finaler även i framtiden?

– Absolut!

Lördagens SM-final spelas mellan Göteborgslaget Påvelund, som slog ut Fyrisfjädern i semifinalen, och Halmstad. Klockan fem i Ifu Arena är det som gäller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh