Fyrisfjädern ägde junior-SM

Fyrisfjädern kom till Umeå och junior-SM med hög målsättning om fyra finalplatser och fyra guld. När finalpasset var slut på söndagen hade man uppfyllt alla målsättningar – med råge.

12 februari 2019 08:51

Damsingeln blev en ren Fyrisfjädernuppgörelse efter att Cecilia Wang och Edith Urell säkert vunnit sina semifinaler. I finalen var Edith den för dagen starkare och vann med sifforna 21–11, 21-19.

Även i damdubbelfinalen fanns det spelare från Fyrisfjädern på bägge sidorna nätet. Här fanns Edith Urell i sin andra final tillsammans med Jessica Silvennoinen från Kista. De mötte Tilda Sjöö i par med Malena Norrman från Malmö BMK. Det blev en bra och välspelad final där Tildas och Malenas högre tempo och mer aggressiva spel blev avgörande. Segersiffrorna skrevs till 21–10, 21–17.

Nästa seger för Fyrisfjädern stod Melker Bexel för, som i par med Filip Karlborg från Spårvägen mötte August Björkler, Västra Frölunda, och Johan Azelius, Borås. Melker och Filip vann i tre set med siffrorna 21–17, 14–21, 21–12, och visade upp ett varierat och anfallsinriktat spel.

Mixedfinalen var sist ut och där spelade Melker Bexell och Tilda Sjöö mot Ludvig Petre Olsson från Trollhättan i par med Malena Norrman Malmö BMK. Även om Melker och Tilda vann i två raka set, så var det rakt igenom en spännande och oviss kamp ända tills matchbollen slagits, vilket sifforna 21–18, 22–20 skvallrar om.

Melker och Tilda kvalificerar sig därmed till en liten skara spelare som vunnit både junior- och senior-SM i badminton – samma säsong. Tildas storasyster Moa Sjöö stod för samma bedrift för fyra år sedan, med seger i damdubbel både i senior-SM och junior-SM samma år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!