Fullträff för Johansson i Sävsjö

SKYTTE. Bäst när det gäller. Igen. Träffsäkre pistolskytten Daniel Johansson från Uppsala fick efter en knackig start på helgens Swedish cup i luftskytte i Sävsjö till en rejäl fullträff under söndagskvällen. Då han vann herrarnas luftpistolsfinal.

5 januari 2014 19:57

Inte illa alls, då hela den nordiska eliten var på plats, och för svenskarna gällde det sista chansen att visa resultat och därmed en plats på inomhus-EM i Moskva i början av mars. För flera av skyttarna är målen högre än så, då målet är VM i spanska Granada i september samt OS 2016 i Rio.

Värste konkurrenten i finalen var finnen Peltomäki som till slut blev akterseglad med nästan två poäng.
Vad säger du om din insats Daniel?
— En riktigt härlig vinst. Väldigt skönt att hålla undan för norske Pål Hembre (tre gånger världsmästare i standardpistol) som blev bäste pistolskytt över lag. Detta var min första internationella medalj. Grymt skoj.
— Jag var i final även under lördagen, åtta, men kunde inte jobba alls på nerverna. Man måste ju krama av skottet trots att det skakar extra. Idag gick jag in i finalen men planen att ligga på i avfyringen oavsett skak. Det funkade riktigt bra med bara ett par-tre stycken som jag stod för länge på. Med sju åtta skott började känslan från SM-finalerna komma. Det känns som att det kommer gå vägen. Lite lagom med pirr i kroppen.

På gevärssidan blev det en fjärdeplats för Hebys Lotten Johansson i damernas luftgevär.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
BOSSE WIQVIST