Galan är inne på sitt sjunde år och flyttade i år hem till Uppsala efter att ha hållits i Stockholm. När arenan, Berns, ville satsa på annat, flyttade MMA-galan till Fyrishov. Nu har man flyttat på sig igen, till IFU Arena.

– I IFU har vi en modernare arena, där det redan finns skärmar och liknande. Man får mer av en MMA-känsla där, den passar sig bättre helt enkelt, säger Perry Segerqvist, som är arrangör och grundare av IRFA och galan. För Uppsalabor är han kanske mest känd som ägare av Perrys gym, som också står som arrangör.

Med några dagar kvar väntar Segerqvist fortfarande en rapport om hur många biljetter som har sålts. Men målet är att fylla de 2 500 sätena när galan avgörs på lördag.

– Det ska vara fullt, alla från Uppsala ska vara där. Man ska uppleva MMA på plats. Det är lite av tjusningen.

På MMA-galan kommer fajters från alla världens hörn att slåss. Två proffsmatcher följs upp av fajters från lite lägre nivåer. Eftermiddagen börjar med fajter på nivån under proffsen. Därefter trappas nivån upp ju längre kvällen lider.

– Det väntar riktigt grymma fajter. Vi har med alla som är bäst på nivån under proffs, de som är nästa generations professionella fajters. Det kommer att bli superhäftiga och grymma matcher, säger Perry Segerqvist.

Från Uppsala ser vi bland annat Robert Nyström (som numera tävlar för Halmstad), Martin Eriksson, Noah Aggeborn Leander och Shoeb Karar. Sistnämnda vann sin match i den förra galan.

– Shoeb får ett lite svårare motstånd den här gången, säger Perry och fortsätter:

– Lyckas han vinna nu seglar han upp på rankingen. Han har alla förutsättningarna för att vinna, det ser bra ut på träningarna.

Vad ser du främst fram emot?

– Det är nog egentligen hela galan, även fast proffsmatcherna nog är det som lockar mest. Sedan är jag ju så klart spänd på att se hur det går för Uppsalakillarna som jag har tränat, säger Segerqvist.

– Det ska bli extra spännande att se ifall de kan vinna.