Frustration - och nya nollor

Hovås Billdal hade noll inspelade poäng och 1–9 i målskillnad. Mot Uppsala Fotboll kom dock första poängen efter en blek insats från gästerna.

6 maj 2017 18:14

0–0 mot Holmalund och 0–0 mot Hovås Billdal. Uppsala Fotboll är visserligen täta bakåt, men framåt har det tagit stopp. Mot jumbon Hovås Billdal fick man nöja sig med en poäng.

– Vi är väldigt besvikna. Vi vet att vi kan spela väldigt mycket bättre fotboll än vad vi visar. Stundtals i första halvlek spelade vi bra, men sedan faller vi in i deras spel alldeles för långa stunder, säger lagkaptenen Moa Mattsson.

Varför blev det så?

– En kombination av att vi blir för slarviga i passningsspelet och inte hittar rätt i våra defensiva positioner. Då blir det svårt att styra en match.

Det var just Mattsson som hade Uppsala sista chans till en trea. Från 16-meterslinjen sköt hon dock rakt på målvakten.

– Det var nära, jag får träna upp vänstern till nästa match, säger Mattsson.

Uppsala hade sin bästa period i slutet av den första halvleken då man var nära ett ledningsmål. Hovås Billdal, som alltså inte hade tagit en enda poäng inför matchen, stod dock upp bra hela matchen och hade flera chanser att i sin tur ta ledningen.

– Mot Sundsvall i premiären spelade vi i långa stunder så som vi har spelat i korta stunder under de senaste matcherna. Vi vet att vi kan, men jag tror att vi måste hitta tillbaka i självförtroendet, säger Mattsson.

Matchen mot Hovås Billdal var Uppsala första match på gräs för säsongen efter två träningspass på underlaget hemma i Uppsala.

– Jag vill inte bara skylla på underlaget, men det är klart en bidragande faktor. Vi blir väldigt stressade utav deras offensiva spel, det är något vi borde klara av bättre. Det var ingen supermatch av oss, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

– Gräset, värmen och bussresan. Det är mycket man kan klaga på, men det är inget vi kan skylla på utan allt hänger på att vi kommer upp i en högre nivå, säger Moa Mattsson.

Mot slutet av halvleken var det även väldigt frustrerat i bortalaget med bland annat flera skrik rakt ut i luften.

– Det är klart. Alla förväntar sig att vi ska komma hit och vinna enkelt. De har tagit noll poäng och släppt in nio mål. Alla förväntar sig att vi ska vinna den här matchen inklusive vi själva. Det blir en liten press när det inte fungerar helt perfekt, säger Bernhardsson.

0–0

Hovås Billdal–Uppsala

elitettan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!