Friidrotts-SM till Uppsala

Nu står det klart att friidrotts-SM kommer till Uppsala 2020. "Det kommer att bli en riktig friidrottsfest", säger Upsala IF:s Anders Kindmark.

12 mars 2019 15:11

Det stod mellan tre kandidater. Uddevalla, Söderhamn och Uppsala. Efter att de förstnämnda dragit sig ur föll valet på Uppsala.

– Det kommer att bli en riktig friidrottsfest och ett tillfälle för oss att få visa upp vår förening, vår arrangörsförmåga och vår fantastiska idrottsstad Uppsala, säger Anders Kindmark, ordförande i Upsala IF Friidrott i ett pressmeddelande.

UIF arrangerar SM tillsammans med Uppsala kommun och Svenska friidrottsförbundet. Tävlingarna kommer att äga rum på Uppsala friidrottsarena (byggd 2017) vid Gränby sportfält.

- I Uppsala finns en idrottslig drivkraft, en ny fin arena och en stark förening. Intresset har varit stort från början och nu ser vi fram emot att komma vidare i alla förberedelser, säger Jan Larsson, marknadschef vid Svensk Friidrott.

Enligt Uppsala Kommuns beräkningar kommer evenemanget att generera en hel del tillresta besökare.

– Friidrotten i Uppsala är på frammarsch och det är en stor ära att få vara med om ett SM på vår nya fina friidrottsanläggning på Gränby sportfält. Enligt kommunens beräkningar kommer arrangemanget att generera många tillresande besökare och 5 000 gästnätter till Uppsala. Jag hoppas också att det kan inspirera många barn och vuxna att idrotta och bidra till att Uppsala blir Sveriges bästa idrottskommun, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S).

2020 är även året för nästa sommar-OS som kommer att hållas i Tokyo. Chansen är därmed stor att få se nyblivna OS-medaljörer delta på arenan i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark