Slog nytt rekord – två gånger om

I försöken slog Klara Helander från Upsala IF personligt rekord på 400 m. I söndagens final sänkte hon det ytterligare till 55,58 och slutade fyra.

Friidrott 23 februari 2020 17:01

Både Klara Helander och Ebba Svantesson från Upsala IF tog sig vidare från lördagens försök på 400 m i inomhus-SM i Växjö.
I söndagens final slog den förstnämnde nytt personligt rekord på 55,58 och slutade fyra.

– Jag visste att det var många i finalen som skulle springa snabbt och att det gällde att hänga med. Jag öppnade snabbt och lyckades hålla i det ändå in i mål. Jag kände att loppet var bra men trodde inte att det gick så snabbt, säger Klara Helander.

Hon var ytterst nära medalj och slog personligt rekord – och klubbrekord – två gånger om i helgen.
Först sprang hon på 56,30 i lördagens försök och noteringen sänktes ytterligare under söndagen.

– Träningen gick väldigt bra i höstas och formen har känts bra under vintern. Jag var nöjd med personligt rekord redan i försöken och att sänka det ytterligare känns hur häftigt som helst. Det här är det snabbaste jag sprungit utomhus också och jag får fira det på något sätt, säger Klara Helander.

Klubbkamraten Ebba Svantesson kom femma i finalen med nytt säsongsbästa på 56,13 och vann gjorde Moa Hjelmer (Spårvägen) på 54,53. 
Andra deltagare från Upsala IF var bland annat Andreas Gustafsson i längdhopp som slog till med nytt personligt rekord på 7.18 och slutade sexa. Axel Larsson slutade femma i viktkast på 18.99, samma placering kom även Linnea Jönsson på med 17.98 – nytt säsongsbästa – och Vanessa Kamga slutade på niondeplats i samma gren. I höjdhopp kom Lovisa Östervall femma på 1,74 m.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa