Seger i internationella stortävlingen Austria Trophy, debut i världscupen, EM-brons och sedermera också NM-guld.

Victoria Larssons 2018 har varit en enda lång pangsuccé.

– Det har varit verkligen över förväntan med många bra tävlingar. Mitt största mål var att ta mig till EM, men att ta medalj där … Nej, det trodde jag aldrig, säger Victoria Larsson.

Artikelbild

| Victoria Larsson har tagit tre stora medaljer under säsong som är hennes bästa i karriären. Nu blickar Dannemoraskytten framåt.

Vad trodde du på?

– Målet är att man alltid vill skjuta bra. Jag hade satt upp ett mål att jag ville känna mig nöjd efter tävlingen. Jag hade varit nöjd med topp 20.

EM-brons smäller högre än något som Victoria Larsson hittills mäktat med i sin karriär. Nervositeten glömde hon hemma.

– Det är jättesvårt hur man reagerar på en så stor tävling. Man kommer ju dit som en liten rookie och självklart var jag nervös första serien i EM, men jag trodde faktiskt att det skulle vara värre. Jag kände mig ändå ganska lugn, säger Victoria Larsson, som hade stöd av tidigare OS-skytten från Uppsala, Therese Lundqvist.

Artikelbild

| Victoria Larsson under EM i österrikiska Leobersdorf.

Victoria Larsson jobbar till vardags som CNC-operatör på Sandvik i Gimo och ingår i den grupp uppländska lerduveskyttar på damsidan som tagit över Sverigescenen. Tillsammans med Therese Lundqvist och junioren Mathilda Johansson är det många som spår uppländskt OS-deltagande i framtiden.

– Jag personligen tänker inte speciellt mycket på OS, faktiskt. Jag blir påmind om att det är en OS-sport jag håller på med när folk frågar om det, men jag tar det som det kommer och koncentrerar mig på att bli så bra som jag kan. Om jag sedan kommer till OS får tiden utvisa, säger Victoria Larsson.

Dannemoraskytten avrundar nu säsongen för att istället börja blicka framåt.

– Just nu försöker jag vila lite, men också reflektera över säsongen och planera för framtiden, säger Victoria Larsson.

Så, vad händer under 2019?

– Målet är att få skjuta på ännu fler stora tävlingar nästa år, sedan får vi se hur det blir. Jag vill åtminstone skjuta på ett nytt EM i alla fall.