Från Morgongåva till EM

De blev svenska ungdomsmästare i vintras. Nu får Morgongåva BK:s Alexander Fredriksson och Kevin Bohm chansen att utmana Europaeliten – i ungdoms-EM.

2 maj 2019 11:35

Alexander "Alexis" Fredriksson var uttagen till ungdoms-EM även i fjol och vid det mästerskapet, som avgjordes i Anapa, Ryssland, tog Morgongåvatalangen hem en femteplats i sin viktklass efter två fina vinster. Nu är 16-åringen uttagen till EM igen, som den här gången avgörs i Rumäninen 22 maj–2 juni.

Med i truppen återfinns även klubbkamraten Kevin Bohm. 16-åringen, som boxas i 57-kilosklassen har samlat på sig massor av rutin och gått hela 33 matcher, och både "Alexis" och Kevin blev i december svenska ungdomsmästare och sparrade mot varandra under proffsboxningsgalan Nordic Fight Night i Fyrishov i mars.

"Alexis" Fredriksson och Kevin Bohm har länge spåtts som lovande talanger och blev diplommästare såväl 2016 som 2017. Nu ska duon, som även fungerar som tränare i Morgongåva BK, utmana den europeiska eliten och uppstarten inför EM sker i Finland i helgen.

Svenska ungdomslandslaget deltar i en stor turnering med åtta nationer på plats i Tammerfors, i den så kallade "Pirkka-turneringen".

I ungdoms-EM tävlar "Alexis" i 54-kilosklassen medan Kevin Bohm väger in i 57-kilosklassen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!