Från Almtuna till Strasbourg

ISHOCKEY. Almtuna och Rickard Rollin-Carlsson går skilda vägar. Nu väntar spel i franska ligan tillsammans med Fredrik Abrahamsson.

6 maj 2012 21:10

– Lite tråkigt att lämna Almtuna efter 20 år men samtidigt är det dags för lite nya utmaningar, säger Rollin-Carlsson som skrivit ett ettårskontrakt med Strasbourg i franska ligan.

Förhoppningen från ”RRC” var från början att stanna i Almtuna och spela tillsammans med hemvändande lillbrorsan Victor. Men när det inte gick att lösa mellan honom och klubben vänter nu i stället ett riktigt äventyr.

På söndagen skrev han på ett kontrakt med Strasbourg, inte långt ifrån den tyska gränsen, i Frankrikes högstaliga. En klubb som var nia senaste säsongen, men i final förra året.
– Målet är att vi ska ta hem ligan, säger Rollin-Carlsson.

Med sig på äventyret får han kompisen och tidigare Almtunaspelaren (senast i Asplöven) Fredrik Abrahamsson.
– Tanken är att vi ska spela ihop och vara en producerande lina. Det blir skönt att få utveckla den sidan igen, det ska bli jättekul, säger han.

Vad vet du om den franska ligan?
– Jag har pratat lite med Magnus Eriksson och det verkar vara varierad nivå. De bästa håller bra klass, som mitten av allsvenskan, och de sämre division I-klass.

Han säger sig vara nöjd med de ekonomiska villkoren trots att han ”inte blir rik på det på något sätt”. Almtuna hade dock ingen möjlighet att matcha budet.
– Han har fått ett bra bud och vi kan inte göra något åt det. Det skulle i så fall ha inneburit en rätt rejäl höjning av hans lön, säger Ais sportchef Martin Öhrstedt och fortsätter:
– Vi är jätteglada för vad han har gjort för Almtuna och hoppas att han kommer tillbaka någon gång.

Rollin-Carlsson ser även han gärna en återkomst någon dag.
– Jag vill tacka alla som har stöttat mig och hoppas verkligen att få återkomma.

Flyttlasset till Frankrike går i början av augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund