Framgångsrikt UIF i Sollentuna

Upsala IF har tagit en rad grensegrar under Sayo i Sollentuna. Oskar Lundqvist, som lade upp ribban på ny personlig rekordhöjd, är en.

2 juni 2018 20:28

Skador har stört Oskar Lundqvist de senaste säsongerna men det hindrade inte honom ifrån att ta silver på SM förra året med ett hopp på 2,11. Den personliga rekordhöjden ligger på 2,13 men på Sollentunavallen testade han ett försök på 2,14.

– Det var bra. Det var en jäkla höjd i hoppet så hade jag bara kommit lite bättre till ribban kunde jag ha tagit det, säger Lundqvist.

Nu blev det alltså rivning och Lundqvist stannade den här tävlingen, som var hans första riktiga tävling för säsongen, på 2,07 men med mersmak. Det första hoppet på 2,10 var inte alls dumt och därför testade han på att spara ett hopp till högre höjd.

Fotproblemen har handlat om en överansträngd hälkudde men efter att ha gått tillbaka till sina gamla skor och tagit naprapatbehandlingar känner han tillförsikt inför sommaren.

– Jag siktar på 2,20 den här säsongen. Och att ta en ny SM-medalj och få göra en ny Finnkamp, säger 21-åringen.

Lundqvist är inte enda vinnaren från UIF på Sollentunavallen så här långt. Mångkamperskan Lovisa Östervall vann även hon i höjd på 1,76 och blev dessutom tvåa i längd på 5,81. Andra segrar för UIF togs av Vanessa Kamga i diskus på 53,79 och där blev det även UIF på silverplats genom Caisa-Marie Lindfors (46,08). Sverigeettan på 400 m häck, Isak Andersson, sprang hem segern på 52,68 och längdhoppet vanns av Max Andersson på 7,34.

Klara Helander blev tvåa på 400 m på 57,37 och samma placering fick Alex Larsson i slägga på 60,13.

Sayo, Sollentuna Athletic Youth Open, fortsätter under söndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund