Veteranen visade vägen för Gusk

Veteranen Sofia Fors klev fram till straffpunkten och skickade Gusk ett steg närmare elitettan.

Gusk vann mot Täby.

Gusk vann mot Täby.

Foto: Celina Karlsson

Fotboll2021-08-28 17:54

Det drar ihop sig till ett riktigt höstdrama. Gusk har fortsatt tre poäng ner till Sandviken i toppen av ettan. Efter lördagens 2–1-seger hemma mot trean Täby återstår nio matcher. Där det handlar om ett race mellan Gusk och Sandviken.

– Jag kan nog tycka att det finns svåra matcher kvar för både oss och Sandviken. Täby, BK 30 och Kvarnsveden är bra lag till exempel så det är inte givet att man bara plockar de här matcherna. Jobbet ska göras både för oss och Sandviken, säger lagkaptenen Sofia Fors.

Känner ni någon press över att ni måste gå i princip rent?

– Nej, vi tar en match i taget och har en bra känsla i gruppen. Vi är väldigt harmoniska och det är ingen stress som har letat sig in i gruppen. Vi jobbar på.

Gusk såg ett tag ut att få hjälp av Gefle som höll Sandviken stången, men till slut vann rödvästarna samtidigt som Sofia Fors skickade in segermålet på straff på Gamlis IP.

– Jag tänkte inte så mycket utan det var bara att slå in den. Det var en väldigt skön seger. Det var svårspelat, hade kommit ganska mycket regn och var rätt lerigt. Det är kanske inte de bästa förhållandena för vårt spel.

Härnäst väntar cupderby för Gusk mot Uppsala Fotboll på onsdag. En match som sänds direkt på unt.se.

– Det finns alltid chans till skräll. Uppsala har också en tuff höst framför sig så vi får se hur de tar sig an matchen. 

Matchfakta

Gusk–Täby 2–1

Division 1 norra Svealand

(1–0) Målen, Gusk: Julia Wänglund, Sofia Fors (Straff). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!