Västra sidan flyttar från öster till söder

Supporterklubben Västra sidan kommer att få flytta från den temporära östra läktaren till den södra under säsongens sista matcher – för att nästa säsong hålla till på den norra.

IK Sirius hemmasupportrar kommer att få flytta från den temporära läktaren under de två sista hemmamatcherna.

IK Sirius hemmasupportrar kommer att få flytta från den temporära läktaren under de två sista hemmamatcherna.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2019-09-27 16:04

Dags för en lektion i väderstreck. Häng med nu.

Under fredagen stod det klart att IK Sirius supporterklubb Västra sidan kommer att få byta läktarplats under Sirius två sista hemmamatcher mot Helsingborg och Kalmar. Det meddelade IK Sirius på sin hemsida.

Under säsongen har Västra sidan haft den temporära östra läktaren som tillhåll, men nu har bygget på den sidan av arenan kommit såpass långt att den ska rivas.

Därför kommer Västra sidan att få flytta till den södra läktaren under säsongsavslutningen.

Detta för att till nästa säsong skifta återigen och ta plats på den norra läktaren, som redan under de sista hemmamatcherna kommer kunna användas för publik i en temporär lösning.

"Eftersom den södra läktaren just nu ger de bästa förutsättningarna både för att ta emot så mycket publik som möjligt (högre kapacitet än den temporära norra) och att skapa stämning på arenan har Sirius Fotboll dock i samråd med supporterföreningen Västra Sidan, myndigheter och arenaägare beslutat att flytta hemmastå till den södra snarare än den norra läktaren i säsongens två sista hemmamatcher", skriver man på sin hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!