Chocken: Sirius tappade tre poäng i slutminuterna

Födelsedagsfesten som kom av sig. Totalt. I nästan 87 minuter jublade nästan alla på Studenternas – inte minst 22-årige Melker Heier. Sirius ledde med 3–2 men tappade bort sig och föll med 4–3.

Aron Bjarnason tror knappt att det är sant. Elfsborg har just vänt mot Sirius på Studenternas 3-2 blev 3-4 under slutminuterna Boråslaget förstörde Siriusspelaren Melker Heiers födelsedag totalt.

Aron Bjarnason tror knappt att det är sant. Elfsborg har just vänt mot Sirius på Studenternas 3-2 blev 3-4 under slutminuterna Boråslaget förstörde Siriusspelaren Melker Heiers födelsedag totalt.

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Fotboll2023-05-08 21:42

Det var på väg mot Melker Heiers största höjdpunkt i karriären. Första allsvenska målet – på sin födelsedag. Dessutom i en klang- och jubelföreställning för Sirius. Det var säkert som en dröm för den nyblivne 22-åringen. Man kunde till och med ana att hunden Dino satt i lägenheten i Uppsala och skällde när han såg husse på tv.

– Ja, det var på väg mot något kul. En bra födelsedag, säger Melker Heier, som gjorde 3–2 efter en lite bökig situation framför målet. En fullträff som såg ut att bli segermålet. Men säg den glädje som varar...

När klockan var på väg mot 90 minuter kvitterade Elfsborg och bara ett par minuter senare kom 3–4. En chock för Sirius, som var klart bättre än Elfsborg, och kanske ännu värre för Melker Heier, som då blivit utbytt och tvingades se eländet från bänken.

– En bra dag på jobbet blev en tung förlust. Om det var den tyngsta förlusten i karriären vet jag inte, men en av dem i alla fall. Jag tycker att vi var bättre än dom i 70–80 minuter, men det gäller att stänga matcherna, säger Heier.

undefined
Så ser han ut, hunden Dino, som är födelsedagsbarnet Melker Heiers stora tröst efter förlusten mot Elfsborg.

Kanske är den tvåårige Dino (en beagle) den bästa trösten som finns efter en smärtsam förlust.

– Jomen, lite så är det. Han är glad oavsett vad som händer, säger Heier, som också kunde trösta sig (ja, litegrann i alla fall) med sitt det första allsvenska målet.

– Det var skönt att få göra en balja, lite förlösande. En lättnad. Men det hjälpte ju inte den här gången, men va f-n ska man göra? Det går inte att deppa hur länge som helst, det är bara upp på hästen igen som gäller.

Att förlusten sved i Siriuslägret är lätt att förstå, särskilt när man hörde – och såg – tränaren Christer Mattiasson på presskonferensen efter matchen:

– Den tuffaste torsken i Sirius. Det gör verkligen ont i själen och det gör ont att se grabbarna där inne. Jag vet inte hur det möjligt att det kan vara så tomt vid 3–3-målet, säger han.

Till sist: I Sirius gjorde Joakim Persson comeback efter matchers frånvari på grund av skada. Han hann inte uträtta så mycket under sin halvtimme, men för laget är det säkert skönt att han är spelklar igen.

 MATCHFAKTA

Sirius–Elfsborg 3–4 (2–1)

Målen: 0–1 (18) Svein Gudjohnsen, 1–1 (32) Aron Bjarnason, 2–1 (45+2) André Alsanati, 2–2 (51) Jacob Ondrejko, 3–2 (54) Melker Heier, 3–3 (87) Jack Cooper, 3–4 (89) Johan Larsson. 

Publik: 4 588.

Födelsedagsbarnet Melker Heier har just replikerat på Elfsborg kvittering. Sirius Landskronaförvärv gjorde sitt första allsvenska må någonsin.
Födelsedagsbarnet Melker Heier har just replikerat på Elfsborg kvittering. Sirius Landskronaförvärv gjorde sitt första allsvenska må någonsin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!