Vaksala var på gång – då släcktes hoppet

Siffrorna 2–6 lyste ilsket på resultattavlan. Vaksalas debut i fotbollsettan kunde ha varit roligare. Men när Alicia Johansson gjorde 1–1 tändes ett hopp – och en poäng kändes faktiskt realistiskt där och då.

Elin Höglund rycker förbi sin motståndare i Täby. Dock så vann gästerna med klara siffror i Vaksalas förstra match i fotbollsettan.

Elin Höglund rycker förbi sin motståndare i Täby. Dock så vann gästerna med klara siffror i Vaksalas förstra match i fotbollsettan.

Foto: Håkan Lundh

Fotboll2021-06-05 17:41

De sprang och sprang, Alicia Johansson och Elin Höglund – och mål blev det också. Problemet var bara att Täby, som var tvåa i serien i fjol, placeringen före Gusk, gjorde fler.

Täby chockstartade, mål efter ett par minuter på ett inlägg – ja, det var nog meningen som ett sådant – som seglade in bakom målisen Fanny Berghult.

– Men det målet kändes inte så jobbigt även om det var tråkigt att komma i underläge så tidigt, säger Alicia Johansson.

Det var Johansson som tände Vaksalas hopp – kvittering till 1–1 efter 18 minuter.

– Det kändes inte som om Täby var så mycket bättre än oss. Jag tycker att målet (1–1) hängde i luften, säger målskytten, som fick en bra träff på halvvolley. Bollen studsade nämligen på ett Täbyben och upp i luften.

I samband med målet var Vaksala på gång.

– Jag hade ett läge till att göra mål, och jag kunde ha frispelat Agnes (Lejon) men fick inte fram passningen. Om den hade gått fram så kunde vi ha gjort 2–1 också, säger Alicia Johansson.

Assisterande Vaksalatränaren Per Hansson håller med om matchbilden:

– Vi hade en jättebra period där och trodde att vi skulle kunna rida vidare på den, säger han.

Men i stället blev det tvärtom. Täby gjorde två mål till i den första halvleken och vid 1–3 var målvakten Fanny Berghult felplacerad och bollen gick i en lobbliknande bana över henne. Sådana mål har inte Vaksala inte råd att släppa in om det ska bli poäng mot ett tippat topplag som Täby.

– Eftersom vi låg under med 3–1 i paus så måste vi hitta på något, och vi tryckte upp backlinjen litegrann, så jag tycker att 2–6 är för stora siffror, säger Alicia Johansson, som gjorde sitt första tävlingsmål i Vaksala någonsin. Och det kunde ha blivit ett till...

På tilläggstid gjorde i alla fall Vaksalas ett tröstmål och den gången var det Elin Höglund som rullade in bollen.

I Vaksala var det meningen att Josefine Monaco skulle ha spelat på topp, men en skada (armbrott i matchen mot Gusk senast) på Sandra Gyllander gjorde att man tvingades möblera om i laget. Monaco blev då mittback.

 MATCHFAKTA

Vaksala-Täby 2–6 (1–3)

Målen: 0–1 (28) Mikaela Lavén, 1–1 (18) Alicia Johansson, 1–2 (29) Lavén, 1–3 (37) Terese Markelund, 1–4 (71) Markelund, 1–5 (76) Celina Johansson, 1–6 (90) Alma Olesen, 2–6 (91) Elin Höglund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!