Utskällning i pausen fick avsedd effekt

En rejäl utskällning i pausen gjorde delvis susen. Sirius tog den poäng som behövdes och backen Kalle Larson kunde kosta på sig ett stort leende i det kylslagna Eskilstuna.

Kalle Larson i en duell mot AFC på Tunavallen när Sirius spelade 0-0.

Kalle Larson i en duell mot AFC på Tunavallen när Sirius spelade 0-0.

Foto: Per Karlsson/TT

Fotboll2019-10-27 17:51

– Det var väl inte vår bästa match någonsin, men vi jobbade ändå bra och tog den poäng som vi behövde ta, säger Kalle Larson, som fick se laget slå bort alldeles för många passningar och förlora alldeles för många dueller för att det skulle vara riktigt lugnt.

I pausen fick spelarna en rejäl utskällning,

– Ja, vår coach hade litegrann att säga då, säger Larson.

Vilken coach han syftar på är först oklart, han vill inte avslöja namnet, men tränaren Henrik Rydström lägger över allt på Mirza Jelecak. Det var han som var hetast i omklädningsrummet i pausen.

– Det hjälpte i alla fall. Jag tycker att vi kom ut bättre i andra halvlek och vann fler dueller, säger Kalle Larson.

Men någon höjdarhalvlek blev det inte. Misstagen var fortsatt för många och de riktigt hetra chanserna lyste nästan helt med sin frånvaro. Faktum är att Sirius gjorde en mycket bättre insats mot Östersund senast trots att det blev stryk med 2–0 i den matchen.

– AFC fick många omställningar på oss när vi gjorde misstag. Det var väl kanske lite nervositet, men jag tycker också att AFC gjorde det ganska bra, säger Larson.

Nu är kontraktet säkrat. En match återstår, mot Kalmar FF på hemmaplan, ett Kalmar som riskerar åka ur.

– Vi vill vinna varje match, säger Larson när UNT frågar hur det påverkar spelarna att man kan spela ur tränaren Henrik Rydström "hjärtelag" från Småland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!