Uppsalas nya avtal - gör som Bajen

Nya i allsvenskan betyder nya kläder. Uppsala kommer nästa säsong att spela i tröjor från Craft och blir därmed det andra laget i Sverige.

Linda Zillén skrev på avtalet.

Linda Zillén skrev på avtalet.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-11-26 15:08

Hammarby var först i Sverige att spela i kläder från Craft. Klubb nummer två blir nu Uppsala Fotboll som lämnar holländska Stanno för det svenska sportmärket inför debuten i allsvenskan. Kontraktet är skrivet på tre år och skrevs under på tisdagen. 

– Framför allt är det bra kvalitet på kläderna, väldigt bra. Craft är ett känt märke i Sverige och även om det inte var något fel på Stanno så är det ett relativt okänt märke som kanske framför allt inte har Sverige som sin stora marknad. Nu får vi ett bättre avtal, bra kvalitet och bättre leveranstider, säger Uppsalas klubbchef Gunnar Källsten. 

Källsten berättar att Uppsala, som har haft Stanno som leverantör sedan klubben bildades 2016, får ett bättre avtal ekonomiskt med Craft.

…men inga fem miljoner per år som Hammarby uppges få?

– Nej haha, tänk om det vore så väl. 

En annan aspekt kring bytet till Craft är att företaget levererar kläder anpassade för kvinnokroppen både vad gäller träning och match.

– Det är bra och Craft vill in på den här marknaden. Hammarby har haft det och vi vet att det fungerat bra.

Uppsala kommer även i allsvenskan att spela i ett ”hallonrött” hemmaställ, men nytt för nästa år blir att det vita bortastället fimpas och att man i stället kommer spela i svart.

– Det vita stället försvinner, säger Källsten.

Den nya allsvenska tröjan presenteras någon gång i januari. 

Cassandra Korhonen och Uppsala byter klädsponsor.
Cassandra Korhonen och Uppsala byter klädsponsor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!