"Tyngsta förlusten i karriären"

Det blev en omgång på den allsvenska platsen. Mot Lidköping föll Uppsala för första gången på länge samtidigt som Hammarby vann sin match.

Förlusten tog hårt på Märta Säfström.

Förlusten tog hårt på Märta Säfström.

Foto: Tobias Bengtsson

Fotboll2019-09-28 18:06

Uppsala hade ledningen i paus mot Lidköping, som inte har något att spela om, efter mål av Cassandra Korhonen. Två mål inom loppet av tre minuter i den andra halvleken fällde dock Uppsala och gjorde att man tappade den allsvenska platsen.

– Det är svårt att analysera, men det här är den tyngsta förlusten någonsin i min karriär. Det känns bara skit, säger en besviken Märta Säfström.

Uppsala har hittills förnekat att man har tabelläget i huvudet, men enligt Säfström har det smugit sig på.

– Hur mycket vi än säger att vi inte fokuserar på tabelläget så tror jag att det har satt sig i huvudet på vissa spelare. Vi kämpar och krigar, men är inte tillräckligt påslagna.

Trots den tunga förlusten och Hammarbys segermål i den 93:e minuten mot Mallbacken har Uppsala fortsatt den allsvenska platsen i egna händer. Tre matcher återstår och vid tre segrar är laget definitivt klart för den högsta serien.

– Matchen i dag visar att inget sker av sig självt. Det är lätt att tagga till mot Umeå och Hammarby, men det är i de här matcherna när man möter mittenlag som vi måste bevisa vad vi går för. Det här kan stå oss dyrt.

Hammarby är en poäng före Uppsala i tabellen och efter en omgång som jagade så är Uppsala åter det jagande laget.

– Vi har visat hela säsongen att vi är rätt bra i en jagande position. Vi går för nio poäng nu och löser vi det så är vi i allsvenskan, säger Märta Säfström.

Matchfakta

Lidköping–Uppsala 2–1

(0–1) Målen: 0–1 Cassandra Korhonen, 1–1 Sandra Lagerbratt, 2–1 Sandra Lagerbratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!