Tvingades bryta Sirius premiär - så är Da Gracas status

Kristopher Da Graca tvingades utgå i Sirius allsvenska premiär mot Sundsvall. Nu kommer dock lugnande besked kring mittbacken.

Kristopher Da Graca i den allsvenska premiären.

Kristopher Da Graca i den allsvenska premiären.

Foto: Maxim Thore

Fotboll2022-04-08 13:26

Det var i andra halvlek som Da Graca tvingades bryta och blev lindad runt ljumsken samtidigt. Något svar på mittbackens status fanns inte att få direkt efter matchen, men några dagar senare är det positiva rapporter.

– Jag jobbar på och siktar på att vara med i truppen på måndag igen, säger Da Graca.

Vad var det som hände?

– Det var väl skadan som jag fick i träningsmatchen mot Sundsvall som gjorde sig påmind igen. Jag fick en liten sträckning där och sedan hände den där situationen som gjorde att jag kände av det igen.

Blev du orolig eller kände du direkt att det inte var en så stor sak?

– Det är klart att man alltid har en baktanke när man får en skada, men det medicinska teamet har jobbat på bra så det känns lugnt och bra. 

De senaste dagarna har Da Graca kunnat träna igen och han hoppas som sagt på att vara tillgänglig till måndagens bortamatch mot Värnamo. Det blev 64 minuter för Sirius nyförvärv mot Sundsvall i premiären.

– Jag tycker att vi stod upp bra även om det inte var vår bästa match. Det var bra mentalitet från gubbarna och tre poäng in på kontot vilket är det viktigaste.

Da Graca bildade backlinje med Tim Björkström samt nyförvärvet Isak Ssewankambo. En backlinje som knappt hade tränat tillsammans innan matchen.

– Det är klart att det är lite annorlunda, men samtidigt är det inte så svårt att spela när man har bra spelare bredvid sig i både Tim och Isak. Jag tycker det var ganska lätt ändå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!