Tvingades bryta mot Kalmar - så är läget med Larson

Kalle Larson stukade foten i lördagens match mot Kalmar. Någon större fara med backen är det dock inte.

Lukas Jonsson, Karl Larson, Aron Bjarnason och Ekin Bulut.

Lukas Jonsson, Karl Larson, Aron Bjarnason och Ekin Bulut.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-05-03 15:44

Larson fick kliva av redan i den första halvleken efter en eftersläng av Kalmars Sebastian Ring. Under måndagen samlades Sirius på Studenternas igen och Larson var med på gymmet.

– Han har stukat foten tidigare och det går oftast snabbare när man har haft en tidigare stukning. Han var fortfarande svullen i dag (måndag) så vi får se. Hammarbymatchen är inte helt utesluten, säger Sirius naprapat Anton Hagberg. 

En som också stukat foten, men mer rejält är nyförvärvet Aron Bjarnason. Han har inte gjort en minut hittills i allsvenskan, men kan eventuellt gå in i någon form av träning den här veckan.

– Han behöver lite mer stabilitet. Det är första gången som han stukar foten och då tar det lite längre tid. Han måste fa mer styrka i foten för att klara av att vändningar och sådant.

Målvakten Lukas Jonsson däremot kommer inte att kunna vara med innan uppehållet på grund av diskbråck som stör honom.

– Vi har en plan för att han ska kunna komma i träning efter uppehållet, men sedan får vi se om vi lyckas hålla den planen eller om det tar längre tid. Det är en process med diskbråck, det finns ingen magisk övning. 

Anfallaren Ekin Bulut klev av förra veckans träningsmatch mot Västerås med känningar i ryggen och fanns inte med i truppen i lördags mot Kalmar. Han var dock tillbaka på planen under måndagen igen.

– Han ska köra fullt under tisdagen och förhoppningsvis kommer det att kännas bra.

Sedan tidigare saknar Sirius långtidsskadade Sam Lundholm vars rehab får sakta men säkert framåt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!