TV: Uppsala Fotbolls segerfest fortsätter

Det firades på planen, i omklädningsrummet, i bussen. Om det räcker? Inte när man precis har blivit klara för allsvenskan 2020

Uppsala Fotbolls allsvenska firande fortsatte på stationen i centrala Uppsala under söndagskvällen.

Uppsala Fotbolls allsvenska firande fortsatte på stationen i centrala Uppsala under söndagskvällen.

Foto: Staffan Claesson

Fotboll2019-10-27 20:00

– Vi får se vart kvällen leder. Nu ska vi fira här ihop, sedan ska vi ut på Flustret. Jag får nog svara hur firandet är när kvällen har kommit igång, säger matchhjälten Sara Olai under segermiddagens på Stationen i centrala Uppsala.

Har ni förstått att ni är i allsvenskan?

– Jag tror nog inte att vi har det. Just nu är man i extas. Det kanske inte ens har lagt sig imorgon, men om ett par dagar kanske man förstår att vi nästa år spelar i allsvenskan.

Det var många som ville fira hjältarna under kvällen. Det var tidigare spelare, föräldrar och sponsorer. Och alla var eniga om att de hade bjudits på ett helt galet avgörande på Kanalplan.

Uppsala Fotboll hamnade i tidigt underläge i avslutningsmatchen borta mot Hammarby. Men 0–1 blev 1–1 och sedermera också 2–1 och 3­–1 när Uppsala sprang rätt upp i allsvenskan. Målskyttar: Marika Bergman Lundin, Sara Olai och Beata Olsson.

– Om jag landat? Det gör man successivt under kvällens gång. Vi har fått maximal utdelning den här säsongen, säger tränaren succétränaren Jonas Valfridsson.

Vad sade du till dina spelare i halvtidspausen egentligen?

– Jag gick in och frågade om någon tyckte att det var roligt. Det var för många som var passiva där ute och kan man inte njuta av de här situationerna … Ja, varför håller man då på med detta. För oss och de här tjejerna var det här den största matchen de har spelat.

Ändå är det bara början. Nästa säsong väntar allsvenskan.

Ellen Toivio, Sara Olai, Sofia Sterner med guldhattarna på under segerfesten.
Ellen Toivio, Sara Olai, Sofia Sterner med guldhattarna på under segerfesten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!