Tuff cuplottning för nykomlingen

Uppsala Fotboll får bekänna färg direkt 2020. När Svenska cupens gruppspel lottades på söndagskvällen blev det tufft motstånd.

Uppsala Fotboll  lottades mot bland annat Piteå i Svenska cupens gruppspel.

Uppsala Fotboll lottades mot bland annat Piteå i Svenska cupens gruppspel.

Foto: Håkan Lundh

Fotboll2019-11-10 21:31

Allsvenska nykomlingen IK Uppsala Fotboll lottades i grupp fyra i Svenska cupen och får möta 2018 års svenska mästarinnor från Piteå, plus KIF Örebro och Mallbacken. 
– Det blir två tuffa bortamatcher, främst resemässigt. Men sportsligt känns det som en bra lottning. Det är skönt att vi inte får tre allsvenska lag, utan ett elitttanlag också, säger Uppsalatränaren Jonas Valfridsson om lottningen. 
Uppsala kommer spela en hemmamatch, troligtvis mot KIF Örebro. Medan Piteå och Mallbacken väntar på bortaplan. Cupen inleds den 22/23 februari, men det är fortfarande oklart vilka datum som gäller för respektive motstånd. 
Övriga speldatum är 14/15 mars och 21/22 mars. Endast ettorna i respektive grupp går vidare.
– Givetvis blir det tufft i Piteå, de blev mästare förra året och är givetvis svårslagna. Örebro mötte vi förra året och fick stryk, så där har vi lite revansch att efterfråga medan Mallbacken känner vi till väl. Samtidigt hade vi tre allsvenska lag i vår grupp förra året, så vi får se lite hur det utvecklar sig, säger han vidare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!