Tillbaka efter skadehelvetet: "Ska ha en startplats"

Adam Ståhl är med i truppen för första gången på ett halvår. Siktet är nu inställt på att ta en startplats i Sirius. "Kvalitetsmässigt vet jag att jag är en startspelare", säger han.

Adam Ståhl.

Adam Ståhl.

Foto: Oscar Ågren

Fotboll2021-04-23 18:00

Adam Ståhl är tillbaka efter en lång skadefrånvaro. Knäskadan som har hållit honom borta ådrog han sig i hemmamatchen mot Falkenberg den 21 september förra året. Sedan tog han en kortisonspruta och hoppade in mot AIK den 29 oktober, men det fungerade inte. Det hela ledde till att Ståhl tvingades operera knät. Nu är han tillbaka i truppen för första gången på ett halvår.

– Det är nästan overkligt. Man har varit borta många månader nu. Jag packade väskan i torsdags. Tog med mig reskläderna. Det kändes riktigt skönt. Att bara hänga med laget även om jag inte får några minuter och få vara med i truppen och känna av det är något jag längtat efter, säger Adam Ståhl.

Tiden utan att fotboll har fått honom att inse hur mycket den betyder.

– Ska jag vara helt ärligt har jag egentligen inte gjort någonting. Bara tagit det lugnt och tagit hand om kroppen och kört min rehab. När man är skadad, då förstår man verkligen hur mycket fotbollen betyder för en, säger Ståhl.

Det har hänt en hel del i Sirius sedan Adam Ståhl spelade sin senaste match. Många nyförvärv har kommit och en helt ny tränare i Daniel Bäckström. Det är först nu under de två senaste veckorna som han har tränat med laget och kunnat känna på nytillskotten.

– Vi har fått in en jätteambitiös tränare som jag gillar starkt. Fått in många nya spelare. Jag tycker de gör det jättebra. Jag har inte varit med så mycket på träningarna under försäsongen utan varit på gymmet och sprungit runt planen. Nu när jag varit med på träningarna de här sista två veckorna har jag märkt att det är riktigt bra spelare och vi är ett riktigt bra lag.

Att inte kunna träna och imponera på den nya tränaren från start är inte optimalt. Adam Ståhl är ändå övertygad om att han med tiden kommer kunna jobba sig in i en startelva.

– Kvalitetsmässigt vet jag att jag är en startspelare. Jag vet hur duktig jag är. Men samtidigt får man vara realistisk. Jag har varit borta fyra månader bara det här året. Sen har jag tränat jättehårt på gymmet, så min kropp känns bra. Jag behöver lite tid på plan för att komma i form. Med lite inhopp och sånt kommer jag göra det. Jag har ingen tidsram på det, men jag är en startspelare och ska ha en startplats. Men det är inte mitt val i slutändan.

Matchdags

Häcken-Sirius
Allsvenskan
Bravida Arena, 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!