Tackade för sig - nu återvänder han

Kontraktet är i princip klart. Nu återvänder Niklas Busch Thor för första gången till arenan där han slutade för att definitivt säkra allsvenskt spel.

NIklas Busch Thor senast det begav sig på Tunavallen.

NIklas Busch Thor senast det begav sig på Tunavallen.

Foto: TT

Fotboll2019-10-26 17:51

Efter Sundsvalls förlust mot Helsingborg ska det till ett större mirakel om Sirius inte ska spela i allsvenskan även nästa säsong. Söndagens motståndare AFC Eskilstuna kan visserligen i teorin peta ner Sirius på kvalplatsen, men då ska Sirius förlora sina två återstående matcher samtidigt som AFC tar full pott – och tar in elva mål. Även Falkenberg kan tekniskt sett gå om Sirius om man slår AFC i sista omgången, men måste då ta in 18 (!) mål. 

– Man är inte klar förrän man är klar så det finns inget att fira egentligen. Vi är ju faktiskt inte klara än och vi är dessutom skyldiga alla andra lag där nere att göra vårt bästa. Det är viktigt för oss att avsluta det här snyggt eftersom hösten inte varit spikrak, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor som så klart också vet att det ska mycket till om man inte ska hålla sig kvar:

– Det vore extremt i sådant fall. Jag hoppas att vi kan spela en bra fotboll och vinna, det är så tråkigt att förlora. 

Poäng mot AFC på Tunavallen betyder definitivt att saken är klar.

– Nu har vi chans att visa i två matcher att vi är bra och att vi ska vara kvar i allsvenskan. Känslan är att vi är väldigt motiverade och jag tror att många känner att man vill ha ett bra slut på det, säger Siriuskaptenen. 

Matchen på Tunavallen blir lite speciell för Niklas Busch Thor. Det var på den arenan som han själv och alla andra för två år sedan trodde att han hade gjort sin sista fotbollsmatch. Nu återvänder han för första gången sedan comebacken.

– Tanken slog mig häromdagen, jag tänkte tillbaka på den matchen och att det var speciellt. Det var sista matchen, svinkallt och lite avslaget men vi vann.

Vad minns du mer?

– Jag minns att jag glömde kaptensbindeln till matchstart, det var konstigt att jag gjorde det för det har aldrig hänt varken innan eller efter så då undrade folk om jag var nervös. Sedan fick jag mycket kärlek och en fin avtackning igen av Västra Sidan. 

Sirius kommer senast från förlust mot Östersund. Vårmötet mot AFC vanns hemma på Studenternas med 3–2. 

Hur ser du på din höst?

– Helt okej, stabil tycker jag. Jag tycker att jag har kommit in i det mer och mer under hösten och hittat min roll mer. Personligen trivs jag bäst när jag legat ensam som spets bakåt i mittfältstriangeln, säger Busch Thor. 

I Sirius trupp utgår Henry Offia samt Joakim Persson. In kommer i stället Jonas Lindberg, Sherko Faiqi samt Kebba Ceesay.

Matchdags

AFC Eskilstuna-Sirius

Tunavallen, 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!