”En hamburgare med en skiva tomat på Studenternas för 80 kronor”, skrev Marcus Åhman på Twitter och lade ut en bild på en stor blek köttbit, en liten skiva tomat och ett bröd. Tweeten har nu spridit sig som en löpeld där ett tiotal personer lämnat upprörda kommentarer.
– Man brukar få välja stekgrad på en restaurang men nu fick man "medium frozen" och det var ju något nytt för mig, säger Åhman när UNT får tag på honom.
Hamburgaren fick han montera ihop själv. Kött, bröd och sedan lite tillbehör som sallad, tomat, bostongurka och rostad lök fanns att välja emellan.
– Det var den sämsta burgaren jag har stött på. Då får man den inte ens färdigmonterad utan man får montera den själv så det var ju otroligt överprisat. Inte ens "normalbra" burgare hade varit värdig 80 kronor. Det där är inte värdigt en allsvensk arena, det där är inte värdigt någon arena alls.
Vad tycker du att man kan kräva för nivå på maten när man är på en allsvensk match?
– Jag tycker man kan kräva, dels att det finns något för alla. Att det ska finnas vegetariskt, veganskt, vanlig korv och hamburgare. Det ska väl åtminstone vara i klass med ett vanligt gatukök. Det man kan förvänta sig där, det är minimumnivån.
Matchen sparkades igång vid 17.30 och spelades därför under middagstid. Åhman, som även representerar Sirius supporterförening Västra sidan, tror att den dåliga maten kan riskera att påverka helhetsupplevelsen hos besökare.
– Nu är jag trogen besökare med säsongskort så jag kommer ju att gå dit ändå men det kan absolut påverka en förstagångsbesökare. Att helhetsupplevelsen blir så dålig att man inte kommer tillbaka och det är väldigt trist om det blir så.
När Triller, som bemannar kioskerna i arenan, får höra kritiken förklarar de att det var väldigt mycket ny personal som jobbade i söndags.
– Det är väldigt mycket personal i rullning en sådan här dag och det är ungdomar. De gör det för första gången och det är såklart svårt när det är jättemycket folk. Det är inte alls kul att han fick en fryst hamburgare. Han hade absolut fått tillbaka pengarna om han sagt till, säger restaurangchefen Lovisa Triller.
Tycker du att 80 kronor för en hamburgare i en kiosk är ett rimligt pris?
– Priserna är väldigt höga på allt, speciellt kött. Vi har satt priset för att vi tycker att det är ett rimligt pris för en hamburgare som ändå innehåller mer än bara senap och ketchup.