Storförlust – och karnevalsstämning

Gusk mötte under lördagen ett IFK Norrköping som kämpar för en direktplats till Damallsvenskan. På läktarplats hade bortalaget ett stort publikstöd från supporterföreningen Peking Fanz.

380 åskådare såg matchen mellan Gusk-IFK Norrköping.

380 åskådare såg matchen mellan Gusk-IFK Norrköping.

Foto: Peter Bohlin

Fotboll2022-10-15 16:58

Gusk hade inte mycket att komma med när IFK Norrköping gästade Löten. Varken på planen eller på läktaren. Hemmalaget förlorade med 0–5.

– 5–0 kanske inte speglade matchbilden riktigt. Vi gjorde det stundtals väldigt bra men de sårade oss i hålen vi lämnade bakom oss och var väldigt effektiva där. Vi tar med oss en krigarinsats i vilket fall och Norrköping är superbra. Det är starka spelare och ett starkt lag, säger Malin Forssner. 

Hur rankar du det här motståndet av de ni har mött i år? 

– Det är ju de, Växjö och Uppsala så tabellen ljuger ju inte. De är väldigt jämna och hur bra som helst, all cred till dem. 

Publiksiffran landade på 380 personer där Norrköpingssupportrarna fyllde hela den ena läktaren och bjöd på ett riktigt stohej. 

– Svinkul, de buade ju åt oss när vi gick in på lineupen. Det blir bara taggning för mig, det var svinkul. Man ville ju typ dra ned någon framför klacken, det var lite extra. Det var jättejätteroligt, säger Forssner.

IFK Norrköping tävlar mot Uppsala fotboll om direktplatserna till Damallsvenskan. Gusk hade således chansen att hjälpa sina lokalrivaler på vägen men lyckades inte. 

Matchfakta

Gusk–IFK Norrköping 05

Elitettan

(0–2) Målen: 0–1 (9') Lovisa Gustafsson, 0–2 (26') My Cato, 0–3 (52') Wilma Leidhammar, 0–4 (62') Diljá Ýr Zomers, 0–5 (84') Elsa Burvall

Publik: 380

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!