Stora jublet – efter anfallsstjärnans återkomst

Efter en längre tids skadefrånvaro kunde Joakim Persson återvända till spel under matchen mot GAIS – och de blåsvarta supportrarna kunde inte varit gladare.

Joakim Persson jublar efter vinsten mot GAIS.

Joakim Persson jublar efter vinsten mot GAIS.

Foto: Tobias Sterner

Fotboll2024-07-14 11:00

– Det kändes jättekul. Man blev kanske lite tröttare än vanligt eftersom man inte kört på länge, men det var jättekul och vi vann, säger Joakim Persson om sin återkomst efter hjärnskakningen han ådrog sig i april.

Stort jubel utbröt när anfallsstjärnan klev in på planen efter blivit inbytt mot Marcus Lindberg i den 68:e minuten.

– Man fick verkligen känna stödet från supportrarna. Jag är jätteglad att dom stöttar en och man får en extra "push" när man kommer in. Det kändes kul att vi ger dom lite glädje efter matchen också.

undefined
Laget och publiken firar tillsammans efter matchen.

Inför matchen hade tidningen begett sig ut för att ta temperaturen på stan — och ett par Siriussupportrar gjorde då sin längtan efter anfallaren tydlig när de fick frågan ifall de saknat honom.

– Ja, det har vi. Det har hela stan gjort!

undefined
Siriussupportrarna Nicole och Janne var mycket glada över Perssons återkomst.

Supportrarnas kärleksförklaring var någonting som gav den 22-årige Siriusspelaren ett stort leende.

– Det känns jättekul att få höra. Uppsala är en stad som man verkligen känner sig hemma i. De får en att känna sig taggad att komma till Studan, och man ser att det kommer fler och fler hit, och vi vill göra det ännu bättre så att det kommer komma ännu fler.

Perssons återkomst till truppen innebär att konkurrensen nu hårdnar och ger Christer Mattiasson fler valmöjligheter framöver.

– Jag är jättenöjd med konkurrensen. Vi valde nu utifrån resultatet att kunna vara lite mer raka. Vi vet att Jocke har en extrem "speed" och att han hade ungefär trettio minuter i sig. Så vi valde att ta in Jocke, säger tränaren under presskonferensen.

undefined
Joakim Persson jublar med supportrar efter vinsten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!