Stor publiksuccé på Enavallen

Det var härlig feststämning på Enavallen på torsdagskvällen när de svenska och finska P-15-landslaget spelade oavgjort, 1-1, inför hela 1285 åskådare.

Välbesökt. Det var hela 1285 personer på Enavllen

Fotboll2017-08-24 20:34

– Nu kan vi njuta, sa ESK:s matchansvariga Ellenore Ålin och Mia Larsson när landskampen väl hade inletts.

– En och en halv timme innan match sa vi aldrig mer. Nu har vi ändrat oss och kan tänka oss att göra det här igen. Enköping ställde verkligen upp, klart man var lite orolig innan att det skulle bli halvtomt på läktarna, sa Ellenore.

Det behövde de verkligen inte oroa sig för utan matchen blev oerhört välbesökt och hela 1285 personer hade alltså passat på att få se lite landslagsfotboll i Enköping.

– Det har varit en otrolig uppslutning i föreningen, vi har lärt oss jättemycket, menade Mia Larsson och fortsatte med ett skratt:

– Det här är det närmaste vi kommer landslaget så det gäller att passa på.

I själva matchen tog Sverige tidigt hand om taktpinnen. Roligast hade Lucas Kåhed på högerkanten som fintade bort det finska försvaret gång efter annan. Speciellt snyggt var det när han drog fyra man i den tionde minuten men den finske keepern lyckades avvärja skottet med en fotparad. Sverige hade nu chans på chans men inte ens från straffpunkten efter en kvart lyckades man spräcka den finska nollan.

Det kom istället i halvlekens slutsekunder, ironiskt nog efter den bästa finska perioden. Återigen var Kåhed inblandad. Hans inlägg halvklarades av målvakten och damp ned framför fötterna på Otto Vallentin som distinkt tryckte in bollen i det övergivna målet till stort jubel på läktarna.

Den andra halvleken blev inte lika välspelad som den första. Faktum är att målchanserna lyste med sin frånvaro och den stora profilen var finske Juho Ojanen. Och lagom när regnet tilltagit över Enavallen, i matchens sista minut, kunde han också mycket vackert skruva in kvitteringen.