"Stolt över att vi gör rätt för oss"

Kalmarikonen Henrik Rydström såg med Sirius 3–0-seger på Studenternas till att skicka sin gamla klubb till kval. Nu hoppas han att det ändå ska lösa sig för smålänningarna.

Siriustränaren Henrik Rydström och Kalmars dito Jens Nilsson.

Siriustränaren Henrik Rydström och Kalmars dito Jens Nilsson.

Foto: Henrik Söderlund

Fotboll2019-11-02 18:04

Medan Sirius inte hade mycket att spela för förutom äran stod ett allsvenskt kontrakt på spel för motståndarna. Kalmar gjorde inte vad de behövde på Studenternas och fick i stället höra att Falkenberg avgjort sent hemma mot Eskilstuna. Kalmar får därmed inrikta sig på kval mot tredjeplacerade lag i superettan om en plats i nästa års allsvenska.

Henrik Rydström led med sin tidigare kollega Jens Nilsson, som fått hoppa in som huvudansvarig i Kalmar efter en turbulent vecka, på presskonferensen.

– Av Brage, Jönköpings Södra och Kalmar håller jag på Kalmar alla dagar i veckan. Jag håller på Kalmar mot alla lag utom i matcherna mot Sirius, sade Rydström.

Det har snackats om hur Rydström skulle tackla den sista omgången med tanke på att han så sent som i fjol var i just Kalmar. Efteråt var han nöjd med att ingen kunde säga att Sirius inte gjort sitt bästa.

– Jag är jävligt glad över vår match till stora delar och vi gör en säsong vi kan vara tillfreds med. Är det några människor känner med är det ju de i Kalmar. Jag och Jens har levt ihop och haft Kalmar ihop. Men jag är stolt över att vi gör rätt för oss mot andra lag, säger Siriustränaren till UNT.

– Och det är ju vad de själva gjort över 30 matcher som avgjort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!