Ståhl lämnade Sirius – nu berättar han varför

Adam Ståhl stod för en fin höst i Sirius, men lämnade sedan klubben för Mjällby. Nu berättar han om varför han inte blev kvar i klubben och att han absolut inte kommer fira ett eventuellt mål mot sitt gamla lag.

Adam Ståhl bytte Sirius mot Mjällby under vintern.

Adam Ståhl bytte Sirius mot Mjällby under vintern.

Foto: Michael Erichsen

Fotboll2022-04-20 06:30

Ståhl kom till Sirius inför säsongen 2019, men de första åren i Uppsala präglades av mängder av skador. Sommaren 2021 hittade Ståhl rätt på allvar som wingback till höger och var en av lagets bästa spelare under hösten. Ståhl var öppen med att han gärna skulle vara kvar i Sirius även efter att kontraktet gick ut under vintern, men så blev det inte. I stället skrev han på för Mjällby som tar emot blåsvart under onsdagen.

– Det ska bli riktigt kul att träffa alla grabbar igen. Vi har en Snapchat-grupp alla grabbar där tugget fortsätter hela tiden, även Nahom (Girmai Netabay) och Ortmark är med så det är alla från den gamla ligan, säger Ståhl. 

Vem ser du mest fram emot att möta?

– Det ska bli kul att möta ”Lenti” (Shabani). Det blir en riktig kamp på kanten. 

Ståhl erbjöds ett kontrakt med Sirius efter säsongen, men valde att inte förlänga. 

– Jag hade kunnat stanna kvar i Sirius, men sedan var det grejer jag inte var nöjd med. Det blev Mjällby, en ny plats och en tränare (Andreas Brännström) som jag har velat jobba länge. 

Handlade det om kontraktet?

– Jag hörde att Ola Andersson sa i din podd att jag ville ha en Messi-lön haha (korrekt citat var ”Ska man slå sönder en lönestruktur så ska man ta hit Messi”). Jag kan säga att jag blev erbjuden ett sämre kontrakt än det jag satt på. Sirius sa att de ville förlänga, men hur mycket vet jag inte när man blir erbjuden ett sämre avtal. 

Blev du besviken?

– Besviken och besviken… jag tycker att jag gjorde det bra. Jag vet inte om besviken är rätt ord, men det var väl ett bevis på hur man värdesatte mig. Det var ingen part som gjorde fel utan det handlar om hur man ser på saker. 

Mjällby har inlett säsongen fint och besegrade bland annat Djurgården hemma i den andra omgången innan man i fredags föll borta mot Hammarby. 

– Vi har haft tre tuffa matcher, men ändå tagit sex poäng. Vi har gjort det bra och ska fortsätta jobba för den dagliga utvecklingen. 

Den tidigare Siriusspelaren ser fram emot onsdagens match – men han kommer inte fira ett eventuellt mål.

– Jag älskar fortfarande Sirius, alla spelare och fansen speciellt. Jag fick inget riktigt avsked från supportrarna vilket var synd, men jag kommer absolut inte att fira, säger Ståhl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!