Sportchefen Adil Kizil lämnar Dalkurd

Dalkurds mångårige sportchef Adil Kizil lämnar klubben efter säsongen för jobbet som chefsscout i Helsingborgs IF. ”Dalkurd har betytt otroligt mycket för mig”, säger Adil Kizil.

Adil Kizil lämnar uppdraget som sportchef i Dalkurd.

Adil Kizil lämnar uppdraget som sportchef i Dalkurd.

Foto: TT-arkiv

Fotboll2019-10-11 13:46

Dalkurd bildades i Borlänge 2004 och avancerade från division VI till allsvenskan, men spelar nu i superettan. Adil Kizil har varit med från starten, först som målvakt och sedermera som sportchef i klubben sedan säsongen 2013.

När Dalkurd inför 2020 tar steget in på Studenternas i Uppsala följer inte Adil Kizil med. Han lämnade klubben för jobbet som chefsscout i Helsingborgs IF.

– Egentligen så har tankarna funnits där i ett år ganska exakt. Men efter nedflyttningen från allsvenskan kände jag ett ansvar gentemot klubben, att hjälpa till så att fallet från allsvenskan inte skulle bli så hårt. Jag bestämde väl mig att det skulle bli min sista säsong i somras utan att prata om det, säger Adil Kizil i ett pressmeddelande.

Med tre omgångar kvar att spela av superettan är Dalkurd sjua i tabellen, fem poäng bakom den allsvenska kvalplatsen som just nu innehas av Jönköping södra. 

– Jag är väldigt nöjd med min tid i klubben. Jag har fått varit med om en otrolig resa både som spelare och sportchef. Dalkurd har betytt otroligt mycket för mig. Det är här jag har jag har blivit formad till den jag är idag och det kommer jag vara evigt tacksam för, säger Adil Kizil, som hoppas att hans klubb orkar samla nya krafter inför flytten in på Studenternas nästa säsong.

Dalkurd hoppas kunna presentera en ny sportchef inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!