Siriustalangen klar för fortsättning

Isak Bråholm har under säsongen gjort allsvensk debut för Sirius och fått en hel del speltid. Nu blir han Sirius trogen framöver också.

Isak Bråholm under en träning med Löten.

Isak Bråholm under en träning med Löten.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-10-25 14:40

Den 19-årige mittfältaren har i flera säsongen tränat med A-laget från och till, men det var först under den här säsongen som han fick göra allsvensk debut i matchen mot Hammarby på Tele2 Arena. Efter det har han gjort flera inhopp för Sirius och nu har klubben skrivit ett avtal med talangen över säsongen 2022. 

– Det är roligt, såklart. Det är det man har kämpat för ända sedan man kom till Sirius, och att kliva ut på Studan och uppfylla de målen och drömmarna är fantastiskt, säger Isak Bråholm till klubbens hemsida.

Sirius sportchef Ola Andersson säger såhär om Bråholm:

– Isak har stått och knackat på dörren till A-laget i flera säsonger nu och varit på väg att ta klivet. Under det sista året har han växt både som spelare och person, i A-laget och som en av ledarfigurerna i U19, och det tillsammans med den fotbollskompetens han besitter gör det till ett självklart steg att han ska upp i A-laget.

I och med att Bråholm nu är klar för nästa säsong så har Sirius 17 spelare under kontrakt inför 2020. Dessa är, förutom Bråholm, Axel Björnström, Daniel Jarl, Jesper Arvidsson, Karl Larson, Kebba Ceesay, Abdul Razak, André Österholm, Elias Andersson, John Junior, Mohammed Saeid, Niklas Busch Thor, Robert Åhman Persson, Sam Lundholm, Adam Ståhl, Henry Offia och Jonas Lindberg.

De spelare som har utgående avtal är: Johan Alvbåge, Lukas Jonsson, Tim Björkström, Christer Gustafsson, Ian Sirelius, Stefano Vecchia och Philip Haglund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!