Sirius tröstmĂ„l – ett riktigt drömmĂ„l

Hammarby besegrade inte ovÀntat Sirius pÄ Studenternas. Men matchens höjdpunkt stod hemmalagets Elias Andersson nÀr han slog till med ett drömmÄl frÄn 40 meter.

HammarbymÄlvakten Davor Blazevic slÀnger sig alllt han kan men kan inget göra Ät Elias Anderssons fulltrÀff.

HammarbymÄlvakten Davor Blazevic slÀnger sig alllt han kan men kan inget göra Ät Elias Anderssons fulltrÀff.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2019-09-25 22:30

Det stod 0–3 pĂ„ resultattavlan nĂ€r SiriusmittfĂ€ltaren drog till frĂ„n distans. En del Ă„skĂ„dare hade dĂ„ redan hunnit lĂ€mna matchen. Det lĂ€r de Ă„ngra. För Sirius tröstmĂ„l var nĂ„got att minnas frĂ„n den hĂ€r matchen. För Elias Andersson – och för flertalet av de dryga 6 000 Ă„skĂ„darna.

– Vad ska jag sĂ€ga. Jag sĂ„g hela matchen att han (mĂ„lvakten Davor Blazevic) stod lĂ„ngt ut. SĂ„ jag testade och fick en bra trĂ€ff och den seglade in, sĂ€ger Andersson efter förlusten.

Det var ingen tvekan nÀr Andersson drog till och bolltrÀffen var av bÀsta mÀrke. Blazevic hade inte en chans att hinna ta sig till rÀtt position.

Har du nÄgonsin gjort ett snyggare mÄl?

– Jag vet faktiskt inte, jag tror inte det. Det Ă€r nog i topp. Jag gör inte mĂ„l sĂ„ ofta men de brukar vara snygga. 

SiriustrÀnaren Mirza Jelecak om fulltrÀffen:

– Fantastiskt! Framförallt att han uppfattade situationen. Det gĂ€ller att fĂ„ en bra trĂ€ff för att fĂ„ den att gĂ„ i mĂ„l.

Sirius gjorde en mycket bra första halvlek och Ă€gde bollen mest mot seriens mĂ„lgladaste lag. Men det var chansfattigt. Och i den andra halvleken tog gĂ€sterna till vara de möjligheter som bjöds. Under en tjugominutersperiod gick gĂ€sterna frĂ„n 0–0 till 0–3. Anderssons dröm- och tröstmĂ„l kom i den 85:e minuten och det blev aldrig spĂ€nnande.

– I den andra halvleken lyckades vi inte skruva upp oss tillrĂ€ckligt och det rĂ€cker för dem. En halvchans och den sitter, sĂ€ger SiriustrĂ€naren Jelecak som tycker att hans lag stod upp bra mot ett lag som kört över de flesta motstĂ„nden den senaste tiden.

Sirius valde att starta med Daniel Jarl i backlinjen i stÀllet för Kebba Ceesay. Men Jarl utgick redan i paus. Ett planerat byte enligt Jelecak.

– Han klarar inte att spela lĂ€ngre Ă€n 45 minuter, sĂ€ger Jelecak.

Även Adam StĂ„hl fick utgĂ„ i paus. Skadad. Direkt efter matchen var det oklart hur illa det var, men det handlade om ena knĂ€et.

Med fem matcher kvar att spela sitter Sirius fortfarande sÀkert i tabellen. Men nÀsta match, borta mot Sundsvall, blir enormt viktig i jakten pÄ ett sÀkrad kontrakt. Viktigare Àn den mot "Bajen" enligt Elias Andersson.

– Absolut. Vi har fem matcher kvar som vi ska ha poĂ€ng i. Vi vill vinna varje match och Sundsvall Ă€r en match vi ska ha poĂ€ng i, sĂ€ger han.

Matchfakta

Sirius–Hammarby 1–3

(0–0) MĂ„len: 0–1 (53) Junior, 0–2 (68) Jeppe Andersen, 0–3 (74) Muamer Tankovic, 1–3 (85) Elias Andersson.

Publik: 6 035

Elias Andersson, matchens enda mÄlskytt för Sirius, sÀger att det nog var hans snyggaste mÄl i karriÀren.
Elias Andersson, matchens enda mÄlskytt för Sirius, sÀger att det nog var hans snyggaste mÄl i karriÀren.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!