Sirius stoppades: "Inte fått bästa förutsättningarna"

Sirius ville träna på gräs inför årets första gräsmatch i Värnamo under måndagskvällen. Någon gräsplan gick dock inte tillträde till i Uppsala.

Daniel Bäckström under den allsvenska premiären mot Sundsvall.

Daniel Bäckström under den allsvenska premiären mot Sundsvall.

Foto: Maxim Thore

Fotboll2022-04-10 20:00

Det var länge osäkert om matchen mot Värnamo skulle spelas på Finnvedsvallen på grund av aprilvädret. Reservarenan i Borås stod redo med sitt konstgräs, men efter en inspektion under lördagen gavs Finnvedsvallens gräs grönt ljus från förbundet. Sirius har inte tränat på gräs sedan lägret i Spanien och hade velat träna på underlaget inför matchen, men det har inte varit möjligt.

– Vi försökte, men fick inte tillgång till någon gräsplan. Vi fick inte möjligheten att träna på gräs. Vi har inte fått med oss de bästa förutsättningarna, säger Sirius tränare Daniel Bäckström.

Vad betyder det tror du?

– Man kan säga att även om vi tränar någon gång på gräs innan så är det inte direkt så att vi får spelarna att vänja sig utan det är mer för känslans skull. Det brukar komma tidigt på uppvärmningen när man kommer ut och ser hur det studsar. Grabbarna är inte nybörjare även om det var några veckor sedan vi var på gräs. 

Sirius vann premiären förra söndagen med 2–1 mot Sundsvall på Studenternas. Det är framför allt mentaliteten från den vändningen som Bäckström tar med sig.

– Att spelargruppen i halvtidspausen verkligen bara tittade på varandra i ögonen och sa att ”nu vänder vi det här”. Det var tufft att släppa in det där målet som vi gjorde, men sedan vänder vi på ett häftigt sätt även om vi inte gör vår bästa match. Vi har pratat om hur truppen ska agera och att mentaliteten ska prägla det hela.

IFK Värnamo föll i den allsvenska premiären mot IFK Göteborg.

– Det är en nykomling som vill spela fotboll. De åkte på en nit mot Göteborg, men hemmapremiären är något stort för Värnamo. Det kommer vara många som kommer att titta och det kommer ge extra energi.

UNT har rapporterat om att både Moustafa Zeidan och Kristopher Da Graca saknas från matchtruppen jämfört med senast. 

– Zeidan och ”Koffe” räknar jag med är uttagningsbara till nästa match mot Helsingborg. Marcus Mathisen tränar mer och mer och jag räknar med att han också kan spela. Med Yukiya Sugita har vi en plan och om det går som det ska så vill jag ha med honom i truppen nästa vecka även om han inte kommer att starta. Då har han kunnat träna tre och en halv vecka, säger Daniel Bäckström. 

Sirius åkte direkt efter söndagens träning till Jönköping där man tillbringar natten till måndag innan man åker de sista milen till Värnamo innan matchstart. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!